1 Decembrie este și sărbătoarea românilor din Republica Moldova. Vlad Bilețchi își dorește ca Prutul să nu mai fie hotar

De ziua noastră, a românilor, nu ne putem uita frații! Cei care acum 100 de ani erau parte a României Mari. Acum ne desparte Prutul, însă ne unesc infinit mai multe lucruri. Dincolo de Prut Ștefan este Mare și Sfânt, iar românii n-au uitat de Eminescu. Au curaj răbdare, caracter și mai ales un suflet care nu va fi uitat vreodată!

01 Decembrie 2017, 10:07 (actualizat 01 Decembrie 2017, 14:18) Știrile TVR |

Președintele Blocului Unității Naționale din Chișinău, Ion Leașcenco, a transmis cu ocazia Zilei Naționale a României că cei din Republica Moldova iubesc România, iar 1 Decembrie este și sărbătoarea românilor de peste Prut.

VIDEO
Onoare demintate și patrie
Vlad Bileţchi este cunoscut în Republica Moldova ca un promotor activ al valorilor româneşti. Poartă tricolorul în piept şi în suflet, iar de câte ori are ocazia îl şi dăruieşte. Pentru Vlad Bileţchi, România înseamnă acasă, adică valori europene, sprijin, siguranţă şi multe posibilităţi. De când se ştie, încearcă să transmită oamenilor dragostea pentru tricolor şi limba româna. Iar din 2015 face asta mult mai intens, prin intermediul Asociaţiei ,,Onoare, Demnitate şi Patrie''. La cei 23 de ani, tânărul din Chişinău visează la ziua când Prutul va fi doar un râu şi nu un hotar.

De fiecare data când trec vama și traversez acest râu în România mă simt bucuros și când plec din România în acest stat Republica Moldova sunt trist pentru că este așa o plăcuță pe care scrie România, în jur cu steluțele Uniunii Europene și cu o linie roșie tăiată. Această linie roșie îi văduvește de drepturile firești pe mulți cetățeni din Basarabia, mărturisește cu tristețe Vlad Bilețchi.

Tânărul este bucuros că a reușit să-și redobândească cetățenia română și să fie român nu doar în suflet, dar și în acte.

Am făcut cea mai ambițioasă campanie de promovare a Unirii, este vorba de Carava Unirii, am fost timp de 40 de zile în continuu prin satele și raioanele Republicii Moldova ca să promovăm Unirea. Anul trecut de 1 decembrie am făcut cel mai lung tricolor din istorie, este vorba despre un kilometru. Tânărul din Chișinau și-a însușit valorile naționale de la înaintași și nu uită să le mulțumească pentru asta. Eminescu, Vieru, Arghezi, Lari, Păunescu, Doina și Ion Aldea Teodorovici sunt cei care i-au sădit în suflet speranța și adevărul.

Atâta timp cât vom promova acest ideal național, vom promova tricolorul, limba româna și apartenența noastră la românitate vom dăinui ca neam și vom fi mândri de ceea ce suntem, spune Vlad Bilețchi.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 24°C 26°C
CONSTANTA 25°C 24°C
CRAIOVA 30°C 30°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI