1 august, Ziua World Wide Web. „Unde aș fi fără internet?”

Nimeni nu poate nega importanța World Wide Web. De fapt, majoritatea oamenilor se bazează pe World Wide Web pentru a afla informații și pentru a îndeplini sarcini online în fiecare zi. Este parte integrantă și a multor locuri de muncă. Prin urmare, este corect să avem o zi World Wide Web.

30 Iulie 2021, 14:30 (actualizat 01 August 2021, 09:39) | Magda Manea |
Ziua World Wide Web / FOTO: informationq.com

Nimeni nu poate nega importanța World Wide Web. De fapt, majoritatea oamenilor se bazează pe World Wide Web pentru a afla informații și pentru a îndeplini sarcini online în fiecare zi. Este parte integrantă și a multor locuri de muncă. Prin urmare, este corect să avem o zi World Wide Web.

Te-ai surprins spunând „unde aș fi fără internet?”. Este ceva ce mulți oameni remarcă tot timpul! Acest lucru este valabil mai ales atunci când apare o întrerupere neașteptată a internetului și nu se poate intra online. World Wide Web a făcut posibilă realizarea a atât de multor lucruri care pur și simplu nu erau realizabile înainte. Aceasta include contactarea cu prietenii și membrii familiei care trăiesc în cealaltă parte a lumii, precum și aflarea informațiilor despre practic orice subiect! Este cu adevărat remarcabil să ne gândim la puterea pe care o are Internetul astăzi și la modul în care ne-a îmbogățit viața în atât de multe moduri.

Dacă faceți câteva săpături online, veți vedea că există câteva fapte cu adevărat interesante despre World Wide Web și vă puteți petrece o parte din această zi aflând mai multe despre acestea. Este incredibil de perspicace! De exemplu, puteți arunca o privire asupra primei imagini postate pe World Wide Web. Aceasta a fost încărcată în 1992 de Berners-Lee. A fost o fotografie cu Les Horribles Cernettes, care este o formație de parodie pop care a fost fondată de angajații de la CERN.

De asemenea, probabil că ați folosit mult termenul „navigarea pe net”. Știați că acest lucru a fost creat de un bibliotecar numit Jean Armor Polly? Ea este creditată ca fiind inventatoarea termenului. Aceasta a fost o consecință a unui articol publicat de ea, intitulat „Navigând pe internet” în martie 1992. Acest articol a fost publicat în Wilson Library Bulletin de la Universitatea din Minnesota.

Iată câteva alte fapte pe care este posibil să nu le cunoașteți pe World Wide Web ...

Primul computer folosit de Sir Tim Berners-Lee ca server web a fost un computer NeXT.

Acest computer a fost, de asemenea, utilizat pentru a scrie primul browser web, WorldWideWeb.

S-a anunțat că World Wide Web va fi gratuit pentru oricine în 1993.

Lansarea browserului web Mosaic în 1993 a reprezentat un moment decisiv pentru World Wide Web. Este creditat cu popularizarea World Wide Web.

În timp ce primul motor de căutare popular este cunoscut sub numele de Yahoo!

Istoria Zilei World Wide Web

Pentru a înțelege istoria Zilei World Wide Web, este vital să înțelegem istoria World Wide Web. Mulți oameni cred că World Wide Web și Internetul sunt aceleași lucruri și, prin urmare, folosesc termenii în mod interschimbabil.

Istoria Internetului este mai veche decât cea a World Wide Web. World Wide Web este de fapt un mediu de informare la nivel mondial pe care oamenii îl pot accesa folosind computerele lor atunci când sunt conectați la Internet.

World Wide Web a fost conceput de Tim Berners-Lee în 1989 la centrul CERN din Geneva, Elveția, ca o modalitate pentru el de a comunica cu colegii de muncă prin hyperlinkuri. Un sfert de secol mai târziu, WWW a devenit principalul mijloc de interacțiune, tranzacție și comunicare între oameni, deschizând ușa oportunității pentru oameni în moduri care ar fi fost de neimaginat generațiilor anterioare.

World Wide Web este o colecție de informații stocate sub formă de pagini web interconectate. Aceste pagini web sunt conectate astfel încât formează o structură asemănătoare web-ului pe internet. De aceea se numește World Wide Web.

Este cu siguranță interesant să ne uităm înapoi la istoria World Wide Web şi să-i observăm creşterea. La începutul anului 1993, existau 50 de servere în întreaga lume. Numărul a crescut la peste 500 până în luna octombrie a aceluiași an.

Proiectul World Wide Web combină metodele de hipertext, precum și recuperarea informațiilor pentru a face un sistem de informații puternic și ușor la nivel mondial.

Aceasta a început cu ideea că informațiile educaționale vaste trebuie să fie disponibile fără restricții pentru toţi.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI