1.000 de jurnaliști au fost prezenți la funeraliile Papei emerit Benedict, la Vatican. „Nu e uşor, dar suntem foarte fericiți că putem fi aici, pentru că istoria este în fața noastră”

6 ianuarie 2023, 14:58

Prezența Papei Emerit a fost mereu un motiv de alinare.

– “E frig afară?”
– “Da, chiar este”!

“E adevărat că e mai dificil să te mişti în anumite locuri, nu ai acces, dar suntem obişnuiți să acoperim astfel de evenimente care sunt atât de importante. Avem puțin timp să dormim, dar o vom face după toate acestea”.

“Cel mai dificil este să obții informații de încredere, cum ar fi numărul persoanelor prezente aici”.

– “Sunt din Ungaria”.
– “Şi de la ce oră eşti aici?”
– “De la 7 dimineața”.
– “E cam frig?”
– “Da, nu sunt cele mai bune condiții, dar să sperăm că în următoarele ore va mai urca temperatura”.

“Am fost aici în 2013, când a devenit Papă Emerit şi a fost mai greu atunci. Acum poliția este mai deschisă, ne înțelege mai bine munca, singura problemă este că sunt zile foarte lungi. Trebuie să venim devreme pentru că avem multe transmisiuni în direct, plecăm la 10 seara”

– “De unde sunteți?”
– “Din Portugalia”.

“Pentru noi, polonezii, este un lucru extraordinar. Pentru că Benedict era german, noi suntem polonezi, iar el a fost succesorul Papei polonez”.

“De obicei Roma e un oraş foarte cald, dar astăzi e cu adevărat frig, nu e uşor. Apoi suntem foarte mulți, stăm unul lângă altul, nu e uşor, dar suntem foarte fericiți că putem fi aici, pentru că istoria este în fața noastră”.

„Timp de câteva zile, peste 1.000 de jurnalişti, din 30 de țări, au transmis de aici, din Piața Sfântul Petru. În ciuda oboselii, pentru fiecare dintre noi a însemnat o experiență unică şi un moment istoric pe care l-am trăit aici, la Vatican. Din Italia, pentru Telejurnal, Alberta Forgiarini”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite