The King’s Singers, pentru prima dată în România. Interviu în exclusivitate pentru Televiziunea Română

4 octombrie 2017, 10:45

Ansamblul The King’s Singers are o tradiţie de aproape 50 de ani, în care a schimbat mai multe formule, pe măsură ce membrii au avansat în vârstă. Toți sunt absolvenţii uneia dintre cele mai exclusiviste instituţii de învățământ britanice – King’s College sau Colegiul Regelui, din Universitatea Cambridge.

Deşi au peste 130 de concerte pe an, The King’s Singers îşi adaptează programul în funcţie de locul în care merg. Pentru că în România au venit prima dată, spectacolul a fost un periplu prin secole de muzică – de la clasic până la jazz şi chiar pop rock. Cu excepţia pieselor academice, toate aranjamentele vocale sunt semnate de membrii trupei sau create pentru ansamblu de compozitori contemporani.

Printre cele mai faimoase reorchestrări ale lor se numără piese Beatles şi nu întâmplător: ansamblul a avut acelaşi producător, cu legendara trupă britanică, sir George Martin. Au colaborat cu Paul McCartney, iar unul dintre cele mai faimoase albume ale lor a fost înregistrat în studioul liderului trupei Status Quo.

Interviul în exclusivitate cu The Kings Singers îl veți putea urmări zilele următoare la TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite