Lecția de generozitate. Un jandarm din Cluj antrenează tineri cu dizabilități

18 decembrie 2020, 11:01

Ivan Claudian este antrenor de karate și se ocupă de instruirea tinerilor cu dizabilități. A reușit, alături de ei, să aducă zeci de medalii în țară.

Elevii lui spun că acest sport le-a oferit șansa de a se integra în societate și de a face performanță. La cea mai recentă competiție, organizată în Peru, tinerii antrenați de jandarmul clujean au ieșit pe locuri fruntașe.

Apollonia și-a pierdut vederea când avea 16 ani, din cauza unui tratament greșit. În urmă cu șase ani, l-a cunoscut pe Ivan Claudian și, de atunci, karate-ul a devenit cea mai mare pasiune a ei.

De la competiții, Apollonia se întoarce de fiecare dată cu premii.

Ivan Claudian antrenează tineri cu dizabilități de șapte ani, în sala de sport oferită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj. Este o activitate din care nu s-a mai oprit, după ce a realizat cât de mult se poate schimba viața elevilor săi.

Astfel, pe lângă faptul că îi antrenează, Ivan Claudian caută pentru tinerii cu dizabilități locuri de muncă și încearcă să îi implice în diverse proiecte.

Tinerii, alături de antrenor, merg în competiții pe cont propriu. Foarte rar primesc sponzorizări, acesta fiind un obstacol pentru ei în obținerea performanțelor.

La cea mai recentă competiție, organizată în Peru, tinerii antrenați de Ivan Claudian au ieșit pe locul I și pe locul 2, dintr-un total de 480 de participanți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite