Încă un medic a fost răpus de virusul SARS COV-2. O doctoriță de la Spitalul Municipal Fetești a pierdut lupta cu noul coronavirus, deși era tânără și fără comorbidităţi

16 octombrie 2020, 19:36

Medicul Mioara Neagu a murit la numai 48 de ani din cauza infecţiei cu noul coronavirus. De cinci ani era specialist în medicină de urgenţă şi lucra la spitalul municipal din Feteşti. În septembrie, a fost depistată pozitiv.

Dr. Salem Zahra, medic primar chirurg, Spitalul Municipal Feteşti: Era o colegă extrem de dedicată, muncitoare, harnică, veselă. Nu avea nicio problemă de sănătate. Era plină de energie.

La început, a fost tratată în spitalul unde ea avea grijă de pacienți. Dar era tot mai rău. În ultima zi din septembrie a fost transferată la spitalul Colentina.

Dr. Salem Zahra, medic primar chirurg, Spitalul Municipal Feteşti: Din momentul în care a plecat de la spitalul Feteşti, colegii noştri de la Colentina ne-au spus să ne aşteptăm. Nu a mai avut puterea să se lupte cu această boală la care suntem expuşi cu toţii.

Tot mai multe cadre medicale se îmbolnăvesc. De aproape două săptămâni, luptă cu boala şi Viorel Huşanu, asistent medical la spitalul Floreasca, liderul SANITAS Bucureşti. Virusul i-a atacat toţi membrii familiei. Chiar el i-a tratat acasă, deşi se simţea tot mai rău. Tocmai a aflat că are ambii plămâni afectaţi până 50 la sută de fibroză pulmonară.

Viorel Huşanu, liderul SANITAS București: Am fost foarte foarte rău în primele zile. Mi s-a făcut la un moment dat rost, vedeau colegii cât de grav sunt, de un pat la ATI, l-am refuzat pentru că probabil cineva avea mai multă nevoie da acel pat. Sistemul este depășit și ar trebui împreună să punem umărul să salvăm ce se mai poate salva. Să lăsăm politizarea sistemului, să reformăm cumva.

Daniel Bulboacă, vicepreşedinte Federaţia Solidaritatea Sanitară: Există posibilitatea că sistemul sanitar să cedeze, dacă continuăm în ritmul ăsta şi dacă cetăţenii României nu-şi iau măsurile necesare de protecţie. Colegii sunt epuizaţi.

Viorel Huşanu, liderul SANITAS București: Mă sună colegi de la ambulanță sau de la DSP care lucrează de la 8.00 dimineață până noaptea, nu mai fac față. Nu puteam să mă testez, cu toate simptomele, decât contra cost, toate cadrele medicale ar trebui să aibă prioritate la testare (…) Dacă noi ne infectăm și nu ne protejează nimeni, pe ceilalți cine-i va mai îngriji.

Aproape 5.400 de cadre medicale au făcut COVID. Dintre medicii infectați, 12 au murit.

Viorel Huşanu, liderul SANITAS București: Nu e de glumă cu acest virus. Poate să ne afecteze pe fiecare dintre noi, din prima clipă a pandemiei m-am protejat de mult am putut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă