#TuFaciSarbatorile | Viaţa ca o luptă. La centrul pentru servicii sociale din Sebeș, tinerii cu probleme speciale învață să se autofinanțeze

Pentru tinerii cu dizabilități, viața e o luptă grea, cu obstacole ce par de netrecut fără ajutorul celor din jur. Mulți dintre ei ajung să se simtă inutili și își găsesc cu greu locul printre semenii lor. Doar cu ambiție și tărie de caracter merg mai departe, iar când în drumul lor întâlnesc oameni cu sufletele deschise, viața lor capătă sens. Așa se întâmplă la centrul pentru servicii sociale din Sebeș. Acolo, tinerii cu probleme speciale și-au găsit un scop și o ocupație: invață să confecționeze obiecte de artizanat, le vând și cu banii câștigați cumpără ce este necesar centrului. E felul lor de a le mulțumi celor care le-au întins o mână de ajutor.

29 Decembrie 2018, 19:50 (actualizat 29 Decembrie 2018, 20:55) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatorile. Viața ca o luptă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un univers întreg se deschide dincolo de ușile complexului pentru servicii sociale din Sebeș. Un univers în care zeci de tineri greu încercați de viață se simt în largul lor. Nu mai au nici schizofrenie, nici sindrom Down și nici hipoacuzie. Sunt siguri pe gesturile lor și sunt utili. Își pun la treabă mâinile și mintea și confecționează obiecte de artizanat. De sărbători, fiecare dintre ei a creat mici minuni.

Cel mai mare câștig pentru tinerii care vin la centru este sentimentul că sunt utili. Au o ocupație zilnică și chiar primesc salariu pentru ceea ce fac. Iar viața capătă sens din lucruri mici. Și din gesturile mărunte ale celor din jur.

Fiecare reușită, oricât de mică, aduce speranță și bucurie părinților și instructorilor.

Chiar dacă centrul încearcă să se autofinanțeze, banii nu sunt niciodată de ajuns.

Tinerii duc obiectele pe care le confecționează la târgurile de profil din zonă. Coordonatorii centrului spun că vor să încerce să diversifice modul de valorificare a acestora. Tot spre folosul tinerilor, că o răsplată pentru efortul pe care îl fac. Un efort care merită să fie sprijinit.

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună. Vom descoperi că un simplu "mulțumesc" înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI