#TuFaciSarbatorile | Povestea Magdalenei Iurescu, tânăra care a câștigat marele premiu la „Câștigă România”

8 decembrie 2018, 18:44

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună, începând din această seară. Vom descoperi că un simplu „mulțumesc” înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

 

Este o lume pe care Magdalena o percepe altfel decât noi. O lume specială pentru o luptătoarea care în fiecare zi învață. Iar acum o țară întreagă știe că este o învingătoare.

Căștigă România este doar ultimul dintre concursurile în care Magdalena a triumfat. Viața i-a fost mereu o luptă. Acum este deja istorie momentul în care a terminat facultatea de litere din Suceava ca șefă de promoție. Atunci a fost și în top zece suceveni.

Dar viața Magdalenei Iurescu a fost o luptă continuă. Drama familiei Iurescu a început încă din primele ore de viață ale Magdalenei. Imediat după naștere fata a avut nevoie de incubator. Și dintr-o culpă medicală și-a piedut vederea. Din acel moment părinții au început o luptă continuă pentru a-i oferi o viaţă pe înţelesul ei.

Părinții Magdalenei și-au schimbat total viața. Unul dintre ei a rămas mereu lângă fată.

Şi a venit momentul în care şi părinţii şi Magdalena au trecut peste temeri, peste emoţii şi s-au aventurat în necunoscut. La școala specială pentru nevăzători din Buzău. Pentru prima oară trebuia să se descurce singură. La 300 de kilometri de casă. Magdalena s-a adaptat și chiar a reușit ca aproape în fiecare an să ia premiul întâi.

Dupa liceu Magdalena s-a întors în Suceava și s-a încsris la Facultatea de Litere. O facultate care nu este adaptată pentru cei fără vedere, dar ea a reușit. Iar părinții au devenit și ei în felul lor studenți.

Pentru a-şi întreţine familia, tatăl Magdalenei a plecat să lucreze în străinătate. În Belgia, în Germania. În țară, mama a învășat și alfabetul chirilic pentru a-i citi Magdalenei cursurile în limba rusă. În facultate a fost şefă de promoţie. Iar acum are şi doctoratul finalizat. Magdalena este hotărâtă să îi ajute pe cei care ea să lupte şi ei.

Lupta Magdalenei și ficare reușită a ei sunt un exemplu pentru oricine. Și merită un mare Mulţumesc! Tu faci sărbătorile!

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite