#TuFaciSarbatorile | Povestea băiețelului condamnat la o viață de chin. David nu poate merge, iar părinții nu au avut bani pentru un consult de specialitate. O echipă TVR l-a adus la spital

12 decembrie 2018, 22:15

David are 7 ani şi jumătate şi nu poate merge, aşa că mama lui îl duce în braţe de acasă la grădiniţă.

Cu greu își cară copilul de peste 20 de kilograme fără să se plângă. Chiar dacă brațele o dor, spune că are nevoie de ajutor doar pentru durerea din suflet. Se stinge încet, zi de zi, pentru David.

La un moment dat, copilul îşi ridică privirea. I-au atras atenţia păsările. Nu înţelege cum e posibil ca ele să fie libere să zboare spre înaltul cerului, iar el n-a alergat niciodată.

La grădiniţă, David râde. Copiii cântă acum „În pădurea cu alune”. Rând pe rând, micuţii intră în rol. Piticii, pupăza şi broscuţa se aşază pe covor. Apoi, intră în scenă şoricelul: David.

David îi ajută pe copii să se ridice ca să se prindă apoi într-o horă. Pe el nu are cine să îl ajute.

Mama lui a aflat imediat după naştere că David are probleme. I s-a spus că, dacă nu îl va duce la un specialist, băieţelul nu va merge niciodată.

David are certificat de handicap şi primeşte lunar 1.100 de lei. Mama are grijă de el, iar tatăl munceşte cu ziua. Din puţinii bani, părinţii îngrijesc 5 copii. Îl duc pe David la kinetoterapie într-un oraş situat la 6 km distanţă de satul lor, dar nu au ajuns cu el la un neurolog pediatru.

Mama lui are o tristeţe în ochi pe care încearcă să o ascundă. Şi-a acceptat sărăcia şi neputinţa. David, în schimb, îşi imaginează că, într-o zi, viaţa lui va arăta altfel.

Colegii de grupă au înţeles prin ce dramă trece David. Mama unuia dintre ei nu a rămas nepăsătoare şi a încercat să facă cunoscută povestea băieţelului.

Satul în care creşte David e la 120 de km de Bucureşti.

Am plecat din satul Stejaru din Ialomiţa spre Bucureşti. Două ore mai târziu, David şi mama lui ajungeau la Spitalul Obregia. Au fost internaţi în secţia de Neurologie.

Prof. univ. Dana Craiu, medic primar neurologie pediatru, Spitalul Obregia: „Creierul copilului este neuroplastic (…) Cu cât copilul creşte și „îmbătrânește”, cu atât toate terapiile care se pot face au efect mai mic„.

În fiecare an sunt internaţi în această secţie 2.500 de copii din întreaga ţară. Pentru mulți dintre ei, medicii fac minuni. Lor, David și mama lui le-au oferit cel mai de preț cadou: un “Mulțumesc” spus din suflet.

În câteva zile, când vor termina toate investigațiile, medicii speră să-i dea cadou de Crăciun lui David o viață normală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite