#TuFaciSarbatorile | Povestea băiețelului condamnat la o viață de chin. David nu poate merge, iar părinții nu au avut bani pentru un consult de specialitate. O echipă TVR l-a adus la spital

Vă arătăm în fiecare seară, la Telejurnal TVR 2, altfel de povești. Unele în care durerea și curajul merg împreună pentru salvarea sufletelor. De aceată dată mergem în Ialomița, ca să vă arătăm o minune de băiat. David are 7 ani şi jumătate. E de la naștere condamnat să ducă o viață de chin. Băieţelul nu poate merge ca toţi ceilalţi copii. Din păcate, părinţii copilului nu au avut bani să îl ducă la un consult de specialitate. În suferință, David a avut puterea să le mulțumească medicilor de la Spitalul Obregia, unde a ajuns dus de echipa TVR. Ne rugăm ca doctorii să-i poată readuce zâmbetul pe chip.

12 Decembrie 2018, 22:15 (actualizat 12 Decembrie 2018, 22:47) Știrile TVR |
Băiețelul condamnat la o viață de chin
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

David are 7 ani şi jumătate şi nu poate merge, aşa că mama lui îl duce în braţe de acasă la grădiniţă.

Cu greu își cară copilul de peste 20 de kilograme fără să se plângă. Chiar dacă brațele o dor, spune că are nevoie de ajutor doar pentru durerea din suflet. Se stinge încet, zi de zi, pentru David.

La un moment dat, copilul îşi ridică privirea. I-au atras atenţia păsările. Nu înţelege cum e posibil ca ele să fie libere să zboare spre înaltul cerului, iar el n-a alergat niciodată.

La grădiniţă, David râde. Copiii cântă acum "În pădurea cu alune". Rând pe rând, micuţii intră în rol. Piticii, pupăza şi broscuţa se aşază pe covor. Apoi, intră în scenă şoricelul: David.

David îi ajută pe copii să se ridice ca să se prindă apoi într-o horă. Pe el nu are cine să îl ajute.

Mama lui a aflat imediat după naştere că David are probleme. I s-a spus că, dacă nu îl va duce la un specialist, băieţelul nu va merge niciodată.

David are certificat de handicap şi primeşte lunar 1.100 de lei. Mama are grijă de el, iar tatăl munceşte cu ziua. Din puţinii bani, părinţii îngrijesc 5 copii. Îl duc pe David la kinetoterapie într-un oraş situat la 6 km distanţă de satul lor, dar nu au ajuns cu el la un neurolog pediatru.

Mama lui are o tristeţe în ochi pe care încearcă să o ascundă. Şi-a acceptat sărăcia şi neputinţa. David, în schimb, îşi imaginează că, într-o zi, viaţa lui va arăta altfel.

Colegii de grupă au înţeles prin ce dramă trece David. Mama unuia dintre ei nu a rămas nepăsătoare şi a încercat să facă cunoscută povestea băieţelului.

Satul în care creşte David e la 120 de km de Bucureşti.

Am plecat din satul Stejaru din Ialomiţa spre Bucureşti. Două ore mai târziu, David şi mama lui ajungeau la Spitalul Obregia. Au fost internaţi în secţia de Neurologie.

Prof. univ. Dana Craiu, medic primar neurologie pediatru, Spitalul Obregia: "Creierul copilului este neuroplastic (…) Cu cât copilul creşte și "îmbătrânește", cu atât toate terapiile care se pot face au efect mai mic".

În fiecare an sunt internaţi în această secţie 2.500 de copii din întreaga ţară. Pentru mulți dintre ei, medicii fac minuni. Lor, David și mama lui le-au oferit cel mai de preț cadou: un “Mulțumesc” spus din suflet.

În câteva zile, când vor termina toate investigațiile, medicii speră să-i dea cadou de Crăciun lui David o viață normală.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI