#TuFaciSarbatorile | Părintele Mirel Ilie slujește fără grai într-o biserică din Regie

Este parașutist, militar şi preot. A ales însă să ţină slujbele făcă vorbe. Iar rugăciunile lui mişcă pe toată lumea. Le interpretează pentru cei care nu pot auzi şi vorbi. Astfel gesturile înseamnă foarte mult. Iubire, tatăl nostru, minuni, totul. Părintele Mirel Ilie a devenit preot fără să ştie că va sluji fără grai. Dar a găsit chiar în enoriaşi puterea de a continua, de a le transmite ceea ce el simte şi ştie ca slujitor al altarului. Iar credincioşii sunt bucuroşi că se pot ruga împreună, află tainele lui Dumnezeu, se iubesc și își întemeiază familii. Și se bucură altfel de viaţă.

05 Ianuarie 2019, 16:56 (actualizat 05 Ianuarie 2019, 20:04) |
Biserica celor care se roagă fără gesturi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În liniştea unei biserici din Regie, rugăciunile încep prin semne. Şi nimeni nu cântă până la finalul slujbei. Se aude doar un murmur dinspre credincioşii care nici o clipă nu îşi iau ochii de la preot.

Pentru părintele Mirel Ilie a fost o mare provocare să slujească în faţa acestor credincioşi.

Cu fiecare mișcare a mâinilor, preotul Ilie spune povestestea iubirii lui Dumnezeu. Şi cum ajutandu-i pe cei de lângă noi putem fi mai buni. Înainte să îmbrace haina de preot a fost militar şi paraşutist şi are peste o sută de salturi.

Ultima aterizare a fost însă ratată, a căzut peste o cruce şi s-a accidentat. Nu a durat mult până a ajuns să facă şi teologia. Şi de cinci ani se raogă alături de credincioşii care nu pot da glas rugăciunilor.

Zeci de oameni din București vin acum la slujbele lui. Le redă speranța celor care nu își aud niciodată copiii spunandu-le „mamă” sau „tată”, nu întorc capul când sunt strigați pe nume și nu le sclipesc ochii pentru că nu pot auzi un simplu „te iubesc”.

În faţa altarului toţi suntem egali. Este o lecţie de viaţa care întodeauna înseamnă şi iubire. Şi care nu este de fiecare dată uşor de înţeles.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATORILE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 26°C
IASI 25°C 23°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 26°C 29°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI