#TuFaciSarbatorile | Oameni pentru sufletele uitate ale Munţilor Buzăului. Voluntarii pasionați de Off Road au oferit daruri în satele izolate

Vin sărbătorile și suntem prea ocupați cu lista de cumpărături. Ne gândim acum și la lucruri materiale. Uităm însă de oameni. De cei pentru care o vorba bună deschide o lume. Va invităm în acesta seară în campania Telejurnalului TVR Tu faci sărbătorile să descoperim oameni de poveste din vârf de munte. Sunt sute de astfel de oameni prin Munții Buzăului, bătrâni, dar și copii. Când primesc vizitatori, pentru ei este sărbătoare. O astfel de sărbătoare au pus la cale și zeci de voluntari și pasionați de Off Road.

21 Decembrie 2018, 21:44 (actualizat 29 Decembrie 2018, 19:42) Știrile TVR |
Oameni pentru sufletele uitate ale munților
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acest bătrân s-a trezit cu vizitatori la ușă după lăsarea întunericului. Lumea lui e pe cărări pe care le cunosc doar câțiva pași. Doar din când în când câinele îndrăznește să tulbure liniștea asurzitoare. În această seară, bătrânul are însă casă plină. De oameni și de cadouri venite de departe.

Pentru ei, cei care și-au făcut o lume în vârf de munte, orice mic ajutor înseamnă viață.

Deseori, satele cufundate-n uitare ascund suflete greu încercate de soartă. Sunt OAMENI mici și OAMENI mari care nu cer însă nimic. Poate, din când în când, măcar o vorba bună. De la cei cu inima generoasă.

Zeci de voluntari reuniți într-un club de Off Road aduc de ani de ani de zile... viață în aceste locuri uitate de lume.

70 de mașini de teren au fost încărcate pentru această misiune. Câteva tone de alimente, lucruri de strictă necesitate dar și mici cadouri, au fost pregătite pentru a face sărbători speciale celor pentru care orașul este mult prea departe.

Una dintre opriri a fost în satul Ruginoasa din comuna Brăiești.

Drumul prin Munții Buzăului nu a fost ușor, dar a fost pregătit cu grijă pentru ca toate pachetele, peste 400, să ajungă la familiile din zone izolate.

Efortul merită, spun voluntarii. Iar cadoul lor e zâmbetul și simplul mulțumesc spun din inimă de oamenii care și-au construit o lume în vârf de munte.

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună. Vom descoperi că un simplu "mulțumesc" înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI