#TuFaciSarbatorile | Mamă în casa miracolelor. Sora Emilia din Congregația Inimi Neprihănite are în grijă 150 de copii orfani sau săraci

Sufletul unei mame este o adevărată icoană. O demonstrează din plin sora Emilia, mama din casa miracolelor. La Odorheiul Secuiesc, 150 de suflete năpăstuite sunt crescute cu dragoste la Casa Sfântul Iosif. Locul este acasă pentru orfani ori născuţi în familii lovite de sărăcia absolută, care sunt vegheați de câteva surori din ordinul ecumenic "Inimi Neprihănite", format în închisorile comuniste. Lor, cei mici vor să le mulțumească pentru viața pe care le-au dăruit-o.

14 Decembrie 2018, 20:09 Știrile TVR |
Mamă în casa miracolelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Povestea așezământului din Odorheiu Secuiesc începe în vremurile tulburi ale anilor ‘90.

La 2 ani după Revoluție, întreaga lumea privea revoltată copiii orfani ai României, chinuiți în centrele plasament. Sufletele fără vină trăiau iadul pe pământ, săraci, murdari și fără dragostea unui părinte.

Așa că un grup de elvețieni a insistat să le schimbe soarta. Au construit un loc minunat în care micuții să fie îngrijiți și iubiți. O clădire a gesturilor făcute din suflet care are 200 de camere.

În 1996, fundația care a construit clădirea, Basel Hilft, a donat imobilul Congregației Inimi Neprihănite. De atunci, sute de copii aflaţi în dificultate au fost îngrijiţi acolo cu dragoste şi devotament, indiferent de religie sau etnie.

Are grijă de toate o poveste de om. "Mamă" pentru 150 de suflete, sora Emilia, are grijă să-i învețe pe copii, cu grijă și dragoste. Strădania este răsplătită cu rugăciuni şi un zâmbet de copil.

În casa miracolelor trăiesc și câte şapte-opt fraţi rămaşi fără părinţi.

Cei mai mulţi dintre copiii de la Casa Sfântul Iosif merg la şcoala din vecinătate.

Mulţi dintre cei care au absolvit liceul au terminat deja studiile superioare şi sunt medici, profesori, și au familii.

Casa de copii Sfântul Iosif are 370 de ferestre și tot atâtea speranțe care se ridică spre cer.

Opt surori din ordinul ecumenic "Inimi Neprihănite" au grijă de cei 150 de copii, cu vârste de la 3 la 18 ani.

Minunea e că, deşi statul nu contribuie la îngrijirea acestor copii, donaţiile, multe dintre ele anonime, vin exact atunci când trebuie, pentru facturile de întreţinere, hrană şi îmbrăcăminte. Este nevoie cam de 15 mii de euro lunar. Când n-au cu ce plăti datoriile, se aşează cu toţii în faţa altarului şi se roagă.

Cei 150 de copii de la Casa Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc se pregătesc acum să întâmpine Crăciunul. Au împodobit bradul și spun că au deja cel mai frumos cadou: dragostea surorii Emilia. Ei și celor care prin generozitatea lor întrețin minunea de la Casa Sfântul Iosif le spun un sincer Mulțumesc!. Și le transmit că minunile există.

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună. Vom descoperi că un simplu "mulțumesc" înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI