#TuFaciSarbatorile | Îngerii din lumea suferinţei. Mihaela Șchiopu organizează ateliere de pictură, desen şi modelaj pentru copiii care suferă de cancer

23 decembrie 2018, 19:31

Andrei are opt ani. De un an și jumătate stă prin spitale. Visează ca într-o zi să scape de cancerul care îi macină copilăria.

La vârsta la care cei mici își fac prieteni și se joacă în parc, Andrei a suportat deja o operație grea, a făcut radioterapie şi chimioterapie. A suferit cât pentru o viață. Cancerul însă a fost nemilos. Când mama lui a crezut că băieţelul a reuşit, boala a reapărut.

Mihaela Şchiopu predă la Universitatea de Arhitectură. E şi psihoterapeut. Vine de şase ani la Institutul Oncologic din Bucureşti în secţia unde sunt internaţi copiii şi organizează ateliere de pictură, desen şi modelaj.

Mihaela se atașează de fiecare copil. Nu îi va uita niciodată pe Andreea şi Iliuţă, doi adolescenţi care zâmbeau continuu deşi boala a fost nemiloasă cu ei.

Andreea lipsea deja de un an de la şcoală când Mihaela s-a decis să îi înrămeze picturile şi a organizat o expoziţie în liceul ei. Apoi, când Andreea s-a transformat într-o steluţă, mama ei s-a întors să ajute un copil cu același nume. Sunt lecţii pe care nimeni nu le poate învăţa în alte locuri.

În locul în care moartea răpește zâmbetele, Mihaela se încăpățânează să le arate celor mici și cu probleme cât pentru un om mare că fiecare are steaua lui. Aici, pe Pământ. Părinții îi mulțumesc în fiecare zi pentru tot ce face.

Mihaela vrea să organizeze un muzeu virtual cu picturile tuturor copiilor dar are nevoie de ajutorul unor specialişți IT. Visează că, într-o zi, oricine va putea intra pe un site şi va vedea ce lumi creează copiii diagnosticaţi cu cancer.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă