#TuFaciSarbatorile | Îngerii din lumea suferinţei. Mihaela Șchiopu organizează ateliere de pictură, desen şi modelaj pentru copiii care suferă de cancer

Între ziduri reci, încălzite doar de inimi generoase, stau suflete imense în trupuri sleite de puteri. Sunt oameni care parcă vin dintr-o altă lume. Copii, fără vină, care învață prea devreme lecția nedreaptă a suferinței. Pentru ei, micuții bolnavi de cancer, Moș Crăciun vine printre perfuzii și lacrimi. Zâmbesc foarte rar, doar atunci când oamenii mari intră în lumea lor și aduc zâmbete și culoare. Va prezentăm astăzi, în cadrul campaniei "Tu faci sărbătorile", povestea Mihaelei Șchiopu, femeia care pune pe pânză o parte din sufletele copiilor internați în secția de Oncologie de la Institutul Oncologic București. Prin ochii ei, descoperim suferința celor care cer zile și viață de la Moș Crăciun.

23 Decembrie 2018, 19:31 (actualizat 23 Decembrie 2018, 19:32) |
#TuFaciSarbatorile. Îngerii din lumea suferinței
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andrei are opt ani. De un an și jumătate stă prin spitale. Visează ca într-o zi să scape de cancerul care îi macină copilăria.

La vârsta la care cei mici își fac prieteni și se joacă în parc, Andrei a suportat deja o operație grea, a făcut radioterapie şi chimioterapie. A suferit cât pentru o viață. Cancerul însă a fost nemilos. Când mama lui a crezut că băieţelul a reuşit, boala a reapărut.

Mihaela Şchiopu predă la Universitatea de Arhitectură. E şi psihoterapeut. Vine de şase ani la Institutul Oncologic din Bucureşti în secţia unde sunt internaţi copiii şi organizează ateliere de pictură, desen şi modelaj.

Mihaela se atașează de fiecare copil. Nu îi va uita niciodată pe Andreea şi Iliuţă, doi adolescenţi care zâmbeau continuu deşi boala a fost nemiloasă cu ei.

Andreea lipsea deja de un an de la şcoală când Mihaela s-a decis să îi înrămeze picturile şi a organizat o expoziţie în liceul ei. Apoi, când Andreea s-a transformat într-o steluţă, mama ei s-a întors să ajute un copil cu același nume. Sunt lecţii pe care nimeni nu le poate învăţa în alte locuri.

În locul în care moartea răpește zâmbetele, Mihaela se încăpățânează să le arate celor mici și cu probleme cât pentru un om mare că fiecare are steaua lui. Aici, pe Pământ. Părinții îi mulțumesc în fiecare zi pentru tot ce face.

Mihaela vrea să organizeze un muzeu virtual cu picturile tuturor copiilor dar are nevoie de ajutorul unor specialişți IT. Visează că, într-o zi, oricine va putea intra pe un site şi va vedea ce lumi creează copiii diagnosticaţi cu cancer.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATORILE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI