#TuFaciSarbatorile | Dansatorii unei renumite școli de balet din străinătate, spectacol caritabil pentru o fetiță din România

18 decembrie 2018, 15:18

Dansatori din toate colturile lumii și-au dat mâna pentru o cauză nobilă.

Printre ei și Antonio Casalinho, unul dinte cei mai talentați și promițători balerini din lume. La doar 15 ani, Antonio se mândrește cu titluri la consuri de renume.

Antonio este exemplul viu că munca și talentul pot duce la rezultate remarcabile, chiar dacă drumul spre succes este unul lung și anevoios.

La fericirea pe care tânărul balerin o trăiește prin dans, contribuie și profesoara lui. Renumita Anarella Sanchez, fondatoarea uneia dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume, cu sediul în Portugalia. Fosta balerină, Anarella s-a redescoperit prin suferință.

O accidentare de la începutul carierei a învățat-o să-și pună toata dragostea pentru dans în tinerii talentați care îi pot duce visul mai departe.

Prima lecție pe care le-o predă elevilor este lucrul în echipă și compasiunea față de semeni. Așa că atunci când a primit invitația de a veni alături de elevii ei, tineri talentați din toate colțurile lumii, la București, pentru a susține un spectacol umanitar pe scena Operei Naționale, nu a stat pe gânduri.

Toți banii strânși din biletele vândute vor ajunge la Rebeca Cotolea, o fetiță în vârstă de doar 5 ani, diagnosticată cu o boală ce nu are încă leac: boala Batten, o afecțiune genetică  rară, care afectează în timp creierul, iar în ultima fază duce la deces.

Trei etaje mai jos de studioul unde Anarella își pregătea elevii, am găsit-o pe Măriuca. Fosta elevă a celebrei coregrafe, făcea pe scena Operei Naționale, ultimele pregătiri pentru același spectacol caritabil.

În tot acest timp, în Germania la aproape 2000 de kilometri distanță de casă, mama Rebecăi speră și se roagă pentru o minune. Cu toții au plecat peste hotare, imediat ce copila a primit diagnosticul.

Tratamentul este momentan plătit de compania farmaceutică care derulează studiul clinic. De anul viitor, părinții vor trebui să suporte costurile, dacă nu le va fi decontat. Adică 600 de mii de euro pe an.

Sala Operei Naționale a fost plină de oameni. Prin generozitatea lor s-au strâns aproape 15 mii de euro pentru Rebeca.

Familia micuței le mulțumește pentru fiecare ban. Și cel mai important, le mulțumește oamenilor, pentru că le pasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite