#TuFaciSarbatorile | Credinţa i-a pus la adăpost. O familie cu șapte copii a primit în dar o locuință, alimente și lemne pentru foc

22 decembrie 2018, 16:09

Undeva, la marginea comunei timişene Satchinez, într-o casuţă cât o cămăruţă, șapte suflete de copii îl așteaptă pe Moș Crăciun. La ei, ajunge rareori, chiar dacă sunt cuminți.

Părinții și bunica încearcă să le păstreze zâmbetul pe chipuri. Se luptă să le pună pe masă măcar o pâine și să le ofere câteva hăinuțe curate pentru școală.

O misiune grea, pentru că nu de puține ori în căsuța uitată de lume șobolanii au ros inclusiv ghiozdanele celor mici.

Bunica nu renunță nici atunci când e greu: se roagă ca Dumnezeu să se îndure și îi ajute pe cei mici.

Lucrarea Domnului vine însă prin oameni buni de pus la suflet. Așa cum este părintele Vasile Baboș. Preotul a aflat povestea impresionantă și nu a stat pe gânduri. Știe că orice ajutor este o minune pentru cei aflați în nevoie.

Părintele Baboş a dus povestea celor șapte copii care trăiesc uitați de lume mai departe. Și-a dorit să poată face mai mult pentru ei. Și a reușit alături de Înalt Prea Sfinţia Sa, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Cei mici vor avea o casă. Una în care să se simtă, pentru prima dată, acasă. Locuința este modulară, însă are toate cele necesare pentru un trai decent.

Oamenii au primit și lemne de foc, carne de porc şi alte alimente pentru sărbători. Pentru că nu aveau unde să ţină mâncarea la rece au primit şi un frigider.

Toţi cei şapte copii merg la grădiniţă şi la şcoală, iar părinii lor încearcă, pe cât se poate, să le cumpere ce au nevoie pentru a nu renunţa la educaţie.

În suferință se naște speranța. Și puterea de merge mai departe și a spune ‘mulțumesc’ pentru fiecare gest mărunt.

Pentru o copilărie fericită nimic nu este prea mult sau prea greu. O știu cel mai bine părinții. Pentru cei șapte copii din Satchinez, Moș Crăciun a venit trimis de Dumnezeu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite