#TuFaciSarbatorile | Copilărie fără Moș Crăciun. Trei copii din București sunt crescuţi de bunică dintr-o pensie de 640 de lei

10 decembrie 2018, 19:26

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună. Vom descoperi că un simplu „mulțumesc” înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

Maria, Rebeca şi Alex stau într-o garsonieră din cartierul Militari, într-un bloc fără căldură şi fără apă caldă.

Bunica îi creşte dintr-o pensie de 640 de lei. Din acești bani plăteste întreţinerea, curentul electric, medicamentele și mâncarea, atât cât poate.

Alex este stâlpul casei. Bunica nu a mai ieşit din bloc de trei ani: are 140 de kilograme şi abia se ține pe picioare. Aşa că băiatul de 13 ani o ajută la gătit. La cumpărături se descurcă singur.

Rar au parte de carne, legume şi fructe. O promoţie a fost şansa de a primi dulciuri: Alex îi cumpăra cafea unei vecine şi primea gratis o prăjitură. Pentru el și pentru surorile sale, cornul de la şcoală ţine adesea loc de pâine.

Copiii nici alocaţie nu primesc. Este suspendată până când se clarifică situaţia lor juridică.

Părinţii i-au lăsat pe cei mici la bunica din partea tatălui, în 2011, când s-au despărţit. Pe tată nu l-au mai văzut. Iar cu mama au stat o vreme, în 2013.

Cei trei fraţi învaţă bine și nu lipsesc de la școală. Și-ar dori însă rechizite, așa cum au colegii lor. Și mai ales ghete și haine, ca să nu mai îndure frigul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite