#TuFaciSarbatorile | Andrei Turcu, un fermier cu drag de oameni, spune #Mulțumesc celor care l-au ajutat să-și îndeplinească visul

Sunt oameni care pregătesc Crăciunul un an întreg. Iar de Revelion se gândesc la Mărţişor, atunci când înverzeşte grâul. Andrei, un fermier de 25 de ani este unul dintre acești oameni, care în fiecare zi muncește pentru a oferi sărbători liniștite şi altora. Tenacitatea lui i-a uimit şi pe marii fermieri, dar mai ales îi face fericiţi pe oamenii din comuna lui care i-au dat pământurile în arendă. El le mulțumește lor în fiecare zi pentru că își poate împlini visul. Iar ei sunt bucuroși că dintre fiii satului, Andrei a ales să rămână şi să le ducă munca mai departe. Aşa că au altfel de sărbători!

17 Decembrie 2018, 18:46 (actualizat 17 Decembrie 2018, 23:31) |
Un fermier cu drag de oameni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La TVR2, luna aceasta este luna lor! Și a ta! Cu un simplu mulțumesc, tu faci sărbătorile! În fiecare zi, la Telejurnal, vă arătăm eroi de poveste și oameni buni de păstrat la inimă, într-o campanie pe care o construim împreună. Vom descoperi că un simplu "mulțumesc" înseamnă mai mult de o vorbă: el dăruiește speranța, clădește oameni și aduce lumină pe chipuri. Te așteptăm pe paginile de Facebook ale Știrilor TVR și TVR2, la numărul de Whatsapp 0733.508.076, să spui cine este eroul tău.

 

 

Pe câmpurile din Poienarii Burchii, Andrei Turcu este acasă. Are 25 de ani și a mizat totul pe agricultură.

Comuna prahoveană este locul în care a crescut și tot aici a ales să revină pentru a reuși. Și pentru a schimba viața celor cărora le e drag pământul roditor.

Andrei Turcu este agronom, dar îi place să fie numit și arendaș. Un adevărat fermier.

A început de jos. În 2014 a luat în arendă trei hectare de teren de la o familie de bătrâni. Acum lucrează 160 de hctare, terenuri de vreo jumătate de million de euro.

Poienarii Burchii este micul paradis al lui Andrei Turcu.

Andrei nu a părăsit acest loc decât atunci când a plecat la studii, în București. S-a întors cu o diplomă de inginer agronom, a luat fonduri europene și a cumpărat utilaje moderne pe care le ține în curtea bunicii care l-a crescut.

Tânărul fermier obține, anual, recolte bogate de cereale pe care le vinde pe zeci de mii de euro. Nu a uitat însă niciun moment de oamenii care l-au ajutat încă de la început.

Pentru Andrei, omul sfințește locul, așa că a angajat și trei oameni din sat. Unul dintrei ei, Tudor Nedelcu, îi este recunoscator. Zilnic, facea naveta de 45 de kilometri până pe șantier în București.

Andrei are planuri mari în satul său. Și-a propus ca, în următorii ani, să lucreze 250 de hectare de teren arabil și să intre în categoria fermierilor medii. Vrea să-i ajute, în continuare, pe cei care îi ajută.

Pentru că nu există pământ rău, ci doar plugari răi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI