#TuFaciSarbatoarea l Fotbalul, şansa lor pentru o viaţă normală

Sportul poate schimba vieţi. Iar pentru copiii din familiile cu probleme, fotbalul devine uneori un vis împlinit. Raluca se simte alt om pe teren. Are 15 ani și când joacă uită de greutățile de acasă. Provine dintr-o familie de rromi cu mulți copii. La fel şi Beto, pentru care adolescenţa înseamnă tot fotbal. Şi speranţă, un stil de viaţă, viitor. Raluca şi Beto stau în Ferentari, un cartier în care un ONG a adus sportul, muzica, dansul și teatrul printre copiii care cu greu înţeleg lipsurile de zi cu zi.

30 Decembrie 2019, 19:38 Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Fotbalul, şansa lor pentru o viaţă normală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Raluca și Beto au 14 şi, respectiv, 15 ani. Trăiesc alături de familiile lor în câte o cameră, în cartierul Ferentari din Capitală. Şi joacă fotbal. Asta este fericirea lor de zi cu zi într-o lume dominată de tristeţea neajunsurilor de tot felul.

Raluca are încă cinci fraţi. Toţi sunt crescuţi de mamă. Raluca a trecut şi peste tabuuri: este fată, dar fotbalul i-a oferit o lume în care are acces la performanţă.

Beto viseară şi el, ca orice adolescent. Idolul lui este marele Messi.

Şi Raluca, şi Beto, primesc ajutor din partea Clubului pentru Educație Alternativă. Este un proiect al Centrului de Politici pentru Romi și Minorități care organizează în școlile din Ferentari activități educative și sportive. Aici nimeni nu uită de orele de şcoală.

Mama Ralucăi este foarte mândră de fotbalista din familie. Reușitele fetei o ajută şi pe ea să treacă mai ușor peste lipsurile din comunitatea în care trăiesc. Raluca își dorește doar haine pentru fotbal.

Beto e vorbăreț, dar când vine vorba despre tristeți rămâne pe gânduri... se gândeşte la ai lui şi la lipsa unor condiţii decente de trai.

La Clubul pentru Educație Alternativă, copiii din medii vulnerabile primesc ajutor şi pentru temele de acasă, dar au şi ateliere de dans, teatru și muzică. Iar fotbalul a prins cel mai bine.

De anul viitor, programul centrului se va extinde, iar în parteneriat cu Federația Română de Frobal, copiii talentați care speră și muncesc pentru un viitor mai bun vor putea ajunge la cluburile sportive din Capitală.

 

Inima campaniei „Tu faci sărbătoarea” ești tu! Așa că scrie-ne despre oamenii speciali din viața ta. Povestea eroului tău va ajunge în sufletele tuturor prin intermediul campaniei. Îți stau la dispoziție pagina de Facebook a TVR 2 și numărul de WhatsApp 0733.50.80.76. Un simplu mesaj are forța să schimbe destine. Împreună construim ţara oamenilor buni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI