#TuFaciSarbatoarea | Zâmbete pe fețele copiilor, în urma campaniei TVR

16 decembrie 2019, 17:28

I-am cunoscut pe Maria, Rebeca şi Alex cu ajutorul unui vecin care știa situația lor. Cei trei copii stăteau într-o garsonieră din cartierul Militari, într-un bloc fără căldură şi fără apă caldă. Bunica îi creştea dintr-o pensie de 640 de lei. Din acești bani plătea întreţinerea, curentul electric, medicamentele și mancarea, așa cum putea.

Cei trei fraţi învăţau bine și nu lipseaua aproape niciodată de la școală. Săracia îi facea să nu își permită nici măcar rechizitele. Asta își doreau cel mai mult dar și haine și încălțăminte ca să nu mai fie nevoiți să îndure frigul.

Povestea lor a fost difuzată în cadrul campaniei „Tu faci sărbătoarea”. Sute de oameni s-au oferit imediat să îi ajute.

Copiii visau să aibă şi ei un televizor. Acum au chiar două. Au sărit în sus de bucurie când cineva le-a adus telefoane inteligente. Au primit şi laptopuri.

După reportajul din campania „Tu faci sărbătoarea”, asistenţii sociali de la Fundaţia Principesa Margareta a României au fost acasă la ei. Au primit burse și li s-au decontant rechizitele.

La „Tu faci sărbătoarea”, l-am cunoscut și pe David, un copil minunat care își caută cu disperare anii copilăriei. Părinții lui stau într-o căsuță din Bărăgan, la 120 de kilometri de București. Mama lui îl ducea în braţe de acasă la grădiniţă, din cauza unei suferințe fizice.

Mama lui a aflat imediat după naştere că David are probleme. Părinţii nu au avut bani să îl ducă la un consult de specialitate. După ce o echipă TVR l-a adus la Spitalul Obregia din Capitală, viaţa lui David s-a schimbat. A făcut kinetoterapie de două ori pe zi şi deja au apărut primele progrese. A fost prima rază de speranță venită într-o familie în care viitorul era întunecat.

Speranță am adus împreună și într-o casă obișnuită din Sânnicolau Mare. Andreea, Mihaela și Sabina sunt trei îngeri care au simțit că pot face mai mult pentru copiii din orașul lor. Sabina a transformat casa bunicii într-un loc în care cei mici se simt mai bine decât la şcoală. Sunt gesturi făcute din suflet care nu au rămas fără răspuns din partea comunităţii.

Acestea sunt doar câteva din minunile pe care am reușit să le facem de sărbatori. Împreună mergem însă mai departe. Construim, gest cu gest, țara oamenilor buni.

 

Inima campaniei „Tu faci sărbătoarea” ești tu! Așa că scrie-ne despre oamenii speciali din viața ta. Povestea eroului tău va ajunge în sufletele tuturor prin intermediul campaniei. Îți stau la dispoziție pagina de Facebook a TVR 2 și numărul de Whtsapp 0733.50.80.76. Un simplu mesaj are forța să schimbe destine. Împreună construim ţara oamenilor buni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite