CAMPANIE ȘTIRILE TVR 2

#TuFaciSarbatoarea | Voluntarii au dus lumină în cătunele izolate din Apuseni. Echipa "Izolați în România" a dus speranță bătrânilor singuri

De 5 ani încoace, în preajma sărbătorilor, o emisiune a TVR aduce lumină și speranță în cătunele îndepărtate din Munții Apuseni. "Izolați în România" s-a transformat cu timpul într-o adevărată campanie de întrajutorare, cu o rețea de voluntari și donatori din toată țara, care se extinde an de an. Toți cu o singură misiune: de a face bine!

30 Aprilie 2021, 19:44 (actualizat 30 Aprilie 2021, 20:40) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea - Speranță pentru bătrânii singuri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

În Munții Apuseni mai găsești și acum cătune în care nu este curent electric. Viețile trec aici la lumina lămpii cu petrol, fără televizor. Sunt vieți care așteaptă să le faci bine.

Voluntarii și donatorii adunați în jurul emisiunii "Izolați în România" chiar fac bine. Le-au curățat și le-au zugrăvit casele, le-au reparat geamurile și le-au adus lumină.

"Aici n-a fost bec niciodată sau lumină. Până acuma. Veniți să vă arăt. Când n-o să fie soare mult, apăsați pe siguranța asta. Și aici e pentru becuri. De aici se aprinde și se stinge".

Nici vreun medic nu au văzut acești oameni de ani buni. Tot voluntarii i-au ajutat. I-au consultat pe bătrâni și le-au vorbit cu blândețe.

După atâta timp petrecut în singurătate, orice vizită și orice ajutor e un semn că Dumnezeu și-a întors faţa şi spre ei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI