#TuFaciSarbatoarea | Voluntari pentru sute de nevoiași în bucătăria Asociației „O Masă Caldă”

30 decembrie 2020, 18:40

Ionuț lucrează într-un restaurant și și-a dorit întotdeauna să fie de ajutor. Voluntariatul i se potrivește ca o mănușă. Ne vorbește cu însuflețire despre acest proiect la care lucrează cu drag de multă vreme. El coordonează bucătăria Asociației O Masă Caldă. Dacă la început lucra ca voluntar doar o dată pe săptămână, acum face asta zilnic, fericit că astfel oferă măcar puțin și celor nevoiași.

Ionuț Munteanu, coordonatorul bucătăriei „O Masă Caldă”: Este un sentiment foarte frumos, deoarece la final de zi mergi liniștit acasă că cineva a mâncat. Mă refer la cei mai nefericiți dintre noi și mai nevoiași (…) Am creat aici o comunitate ca o familie, este un sentiment foarte frumos. Sunt mulți care vin, deși au job-uri. Revin cu drag aici, chiar este un sentiment frumos.

Alături de Ionuț este Dacian, inginer de profesie. Și el a ales să-și petreacă o parte din timpul liber oferind un strop de bucurie. Pe Dacian l-am găsit pregătind varză călită cu cârnați pentru cei năpăstuiți. Voluntarii Asociației O Masă Caldă gătesc zilnic 250 de porții.

Odată ce mâncarea este gata, pachetele pleacă spre mai multe centre sociale din oraș. Este stabilit și un punct de întâlnire, unde oameni cu care viața n-a fost deloc darnică pot merge să-și ia mâncarea.

De mai bine de șapte ani, fundația gătește o masă caldă pentru oamenii sărmani din Cluj-Napoca. Și reușește să facă acest gest de omenie cu ajutorul sponsorilor și partenerilor care sprijină asociația cu donații.

Mână de la mână, oameni altruiști oferă produse. Dar mai presus de orice oferă timp şi energie pentru a face viața celor nevoiași puțin mai blândă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite