#TuFaciSarbatoarea | Un voluntar în programul „Există un erou în fiecare dintre voi” i-a salvat viața unei tinere înjunghiate

15 aprilie 2019, 19:46

Bogdan a fost duminică îngerul păzitor al tinerei înjunghiate de fostul partener la intrarea în magazinul în care lucra ca vânzătoare. Este omul care i-a dăruit zile femeii de 22 de ani. Ea încă nu știe că, datorită lui, a păcălit moartea.

Bogdan Avram,  voluntar în programul „Există un erou în fiecare dintre voi”: „Am fost alertat prin aplicaţia din programul „Există un erou în fiecare dintre voi” prin care se primesc alerte de la dispeceratul serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov către voluntarii care sunt la maximum un kilometru de o urgenţă medicală în loc public.  Mi-am dat seama că situaţia e foarte urgentă şi mi-am luat trusa de intervenţie, am o mică trusă acasă, m-am suit în maşină şi am ajuns aici în două-trei minute.”

El şi o colegă, voluntar şi ea, au ajuns înaintea ambulanţei. Ce au văzut acolo, nu vor uita prea curând.

Bogdan Avram,  voluntar: „Victima se afla pe scările din spatele meu. Avea multiple plăgi, dar cea mai sau poate singura care i-a pus viaţa în pericol era undeva în zona gâtului, în partea stângă, probabil au fost atinse niște vase importante de sânge.  Era conştientă, a încercat să ne povestească ceva din ce s-a întâmplat, dar după aceea singurele cuvinte pe care a putut să le spună au fost că se îneacă.”

În ambulanţă, Bogdan a ajutat la resuscitarea tinerei. O oră şi jumătate, el, medicul şi asistenta au făcut totul pentru tânăra de 22 de ani. Şi au reuşit să o stabilizeze.

„După a fost foarte dificil de povestit. M-am dus la maşină, mi-am dat hainele jos că erau pline de sânge şi pe drumul către casă, am condus până acasă, am stat aşa şi m-am relaxat şi mi-a venit şi puţin să plâng. Am fost tot timpul convins că nu moare cu noi acolo şi în continuare sper să supravieţuiască”, spune Bogdan.

Bărbatul e de trei ani în programul de voluntariat. S-a hotărât să se pregătească şi să fie gata oricând să dea o mână de ajutor după incendiul din clubul Colectiv. Atunci a realizat că  n-ar şti ce să facă într-o situaţie de criză şi aşa a ajuns voluntar.

Bogdan este căsătorit şi are două fete mici. Și pe ele le-a învățat deja câteva manevre de prim ajutor. Cea mai mare satisfacţie a lui e să ştie că nu a stat cu mâinile în sân când cineva a trecut printr-un moment dramatic. Un simplu bravo sau doar un multumesc îi transformă ziua în sărbătoare.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă