CAMPANIE ȘTIRILE TVR2

#TuFaciSarbatoarea | Un restaurant din Miercurea Ciuc, exemplu de omenie și normalitate. Peste jumătate dintre angajați sunt persoane cu dizabilități

Singurul restaurant cu acreditare de unitate protejată ne dă tuturor o lecție de omenie, dar și de normalitate. În localul din Miercurea Ciuc, mai mult de jumătate dintre angajați sunt persoane cu dizabilități. Iar ei dau mai departe binele pe care l-au primit. Sunt cei care asigură masa pentru sute de persoane cu nevoi speciale din întregul judeţ.

02 Mai 2021, 20:27 (actualizat 03 Mai 2021, 11:46) |
Tu faci sarbatoarea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

 

Aceasta este atmosfera în restaurantul din Casa Jakab Antal din Miercurea Ciuc. Caldă și liniștită. Pentru că așa sunt și oamenii care lucrează aici. 14 dintre cei 20 de angajați sunt persoane cu dizabilități.

Acești oameni au primit o șansă pe care nimeni altcineva nu părea dispus să le-o ofere.

Peste 600 de persoane cu nevoie speciale din tot județul Harghita mănâncă aici de două ori pe săptămână. Însă zilnic, personalul restaurantului pregătește meniul pelerinului pentru o sută de persoane, turiști și clienți din oraș.

Restaurantul este singurul din țară care a fost acreditat ca unitate protejată de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Și Papa Francisc l-a vizitat când a venit în România.

Angajaţii din această "insula a normalităţii" speră ca acest model de bunătate și normalitate să prindă rădăcini în mai multe zone din țară.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI