#TuFaciSarbatoarea | Theodor Furtună, adolescentul din Medgidia care a obținut un premiu la NASA și este finalist la Olimpiada mondială a Geniilor, uimește o lume întreagă

14 aprilie 2019, 21:14

Povestea lui Theodor începe într-un oraș din podișul Dobrogei. La Medgidia, un oraș de provincie în care timpul pare că se scurge mai încet, Theodor Furtună s-a ambiționat să învețe și să demonstreze că, dacă ești bun, poți ajunge departe. Cât de departe? Cel puțin până la NASA.

Elevul de clasa a IX-a a reușit să-i convingă pe americani cu proiectul său, Stay Wild, despre organizarea unei stații spațiale.

Proiectul lui Theodor a fost pe locul doi din zeci de aplicații trimise de elevi din toată lumea. Nu este însă singura victorie a tânărului. Theodor va participa la bătălia finală a Olimpiadei Geniilor. Proiectul lui ar putea salva Parcurile Naționale din toată lumea.

Theodor învață la Liceul „Nicoae Bălcescu” din Medgidia, unde director este tatăl lui. Locul este o oază de normalitate în care se dezvoltă tineri de excepție. Tineri despre care aflăm prea puține și, deseori, doar atunci când plecă din țară.

Theodor va vizita deja, alături de 30 de tineri geniali, marile universități americane, printre care Harvard, MIT sau Yale.

Adolescentul vrea,  deocamdată, să rămână în România. Nu știe, însă, pentru cât timp. Speră ca exemplul lui să inspire colegii de generație și, împreună, să reușească un alt viitor pentru români și România.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite