#TuFaciSarbatoarea | Români din toată Europa, uniți în rețeaua faptelor bune

2 mai 2021, 15:22

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

 

Ana Maria este din Puchenii Mari, județul Prahova, dar din 2004 locuiește în Spania, la Madrid. De curând s-a alăturat Asociației Voluntari în Europa. O rețea pusă pe fapte bune.

Ana Maria și colegii săi strâng zilnic pachete pentru campania Desenează un zâmbet, prin care vor să le împartă bucurie copiilor de 1 iunie.

Ana Maria Burdușel, voluntar din Madrid: Principalele puncte de colectare sunt la Benidorm, Zaragoza, Castellon, Tarragona, Valencia și Madrid. Estimăm ca din toată Europa să trimitem aproximativ 6000 de punguțe cu dulciuri și să desenăm cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor din România.

Cristina a fost Super erou de Crăciun. Ea și alte câteva sute de voluntari din Europa au reușit le trimită bătrânilor și copiilor defavorizați peste 3000 de pachete cu daruri. Are un magazin de haine în Benidorm și un spațiu de depozitare unde primește donațiile trimise de voluntarii din Alicante și Valencia.

Cristina iancu, voluntar din Benidorm: Unele dintre cadourile pe care le-am strâns aici în Benidorm le-am împărțit personal în România și m-a impresionat foarte mult că erau persoane care mi-au spus că niciodată nu au primit un cadou. nu întotdeauna faptele bune trebuie să țină de ceva material. De exemplu în campania de 1 Martie voluntarii au strâns felicitări pentru bătrânii din azilele de stat din România.

Adriana Mureșan este șofer de TIR și a reușit să creeze o adevărată rețea de fapte bune cu ramificații în toată Europa.

Totul a început cu un grup de Facebook unde participanții postează poveștile românilor care au nevoie de sprijin și se mobilizează pentru a le veni în ajutor.

Apoi a creat o asociație din care astăzi fac parte peste 53 de mii de voluntari, unii dintre ei anonimi.

Adriana Mureșan, președintele Asociației Voluntari în Europa: Sunt aproape doi ani de când s-a înființat grupul Voluntari în Europa și ulterior Asociația Voluntari în Europa, timp în care ne-am aruncat entuziasmați cu toții să încercăm să fim mai buni, să fim împreună, mai sufletiști.

Voluntarii au trimis până acum în România mii de pachete cu rechizite, alimente, îmbrăcăminte și medicamente care nu se găsesc în țară. Coletele ajung la beneficiari cu ajutorul unei firme care le transportă gratuit în România, din toata Europa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite