#TuFaciSarbatoarea | Recuperare miraculoasă a unei tinere care la 19 ani cântărea doar 16 kilograme. Povestea Adinei

Campania #TuFaciSarbatoarea continuă cu povestea Adinei. Tânăra care până la 19 ani mâncase doar lapte şi apă cu zahăr, a stârnit un val de emoție în 2013, când a ajuns la spitalul de Pediatrie din Iaşi. Medicii au rămas stupefiaţi. Nu mai întâlniseră un astfel de caz de malnutriţie. Adina a fost transferată la un Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Acum, la 25 de ani, Adina merge singură şi mănâncă fără ajutor. A făcut progrese şi în ceea ce priveşte scrisul şi cititul. Insă, până când va putea să-şi poarte singură de grijă, e drum lung.

17 Aprilie 2019, 20:19 Știrile TVR |
O poveste incredibilă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În noiembrie 2013, Adina avea 19 ani, dar cantărea doar 16 kilograme. A fost dusă de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde medicii au fost uluiţi: aveau în faţă o adolescentă care arăta ca un copil de 7 ani şi vorbea ca unul de 3. Iar nenumarate probleme de sănătate o transformaseră. Nimeni nu şi-a putut imagina cu ce fusese hrănită - doar două, trei ingrediente...

Din ianuarie 2014, Adina a fost transferată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, din judeţul Suceava. Nu putea nici măcar să coloreze un desen. În decembrie 2014, reporterii TVR Iaşi i-au făcut prima vizită. Adina învăţa deja. Alfabetul şi calcule simple. Şi începuse să mănânce, să înveţe să mănânce.

De cinci ani, o echipă complexă se ocupă de recuperarea ei medico-psiho-socială. Deşi progresele sunt evidente, terapia este de durată. Adina merge zilnic la ședințele de kinetoterapie. La început plângea când intra în sala de sport. Acum vine, deseori, să lucreze suplimentar.

Adina vrea să recupereze tot ce a pierdut în primii 19 ani de viață. Mănânca orice și adoră să meargă la cumpărături. În mod surprinzător, ştie să chibzuiască banii, chiar dacă abia i-a descoperit.

Semnele malnutriţiei încep să se atenueze. Părul i se regenerează în zona frontală, iar din 2016 un medic dentist din Suceava s-a oferit să-i trateze gratuit problemele stomatologice. După ce drama tinerei a devenit publică, 4 persoane au fost trimise în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului și neglijenţă în serviciu. Prima instanţă le-a achitat pe motiv că fapta nu există.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.


 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI