#TuFaciSarbatoarea | Prăjitoria de cafea, o intreprindere socială, ai cărei angajaţi sunt tineri crescuţi în centre de plasament

6 decembrie 2021, 18:15

Vali lucrează în această intreprindere socială din Iaşi de când a părăsit centrul de plasament, la 18 ani. Nici nu spera să găsească un loc unde să poată munci şi să fie şi primit cu bucurie. Nu mai surprinde pe nimeni că Vali vorbeşte acum cu atâta pasiune despre … cafea.

Sergiu a învăţat aici totul despre cafeaua de specialitate din Brazilia, Columbia, Etiopia sau Nicaragua. La prăjitorie a găsit şi înţelegere şi susţinere.

Orice companie care cumpără produse realizate într-o intreprindere socială îşi poate deconta până la jumătate din fondul pentru persoane cu dizabilităţi pe care îl achită la bugetul de stat.

Unitatea protejată UtilDeco din Iaşi a oferit mai întâi servicii de legătorie, apoi de croitorie, iar acum produce şi cafea proaspăt prăjită. Însă, mai presus de orice, de 13 ani reuşeşte să fie loc de muncă şi familie pentru zeci de persoane din categorii vulnerabile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă