#TuFaciSarbatoarea | Povestea părintelui Damaschin, îngerul păzitor a patru mii de copii

Erou pentru mii de copii. Așa ar putea fi numit preotul misionar Dan Damaschin din Iași. Paroh la micuța biserică din curtea Spitalului de Obstetrică Ginecologie din capitala Moldovei, părintele este în fiecare zi martorul a zeci de povești de viață. Asta l-a determinat să încerce să îi ajute pe cei aflați în dificultate. Și a arătat că, atunci când crezi în ceea ce faci, se poate! A ajuns să pună pe picioare un ONG care de Paști a ajutat 4000 de copii. Totul în cadrul campaniei “Grăuntele de lumină”.

04 Mai 2019, 19:30 (actualizat 04 Mai 2019, 21:22) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Povestea părintelui Damaschin
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Povestea părintelui Damaschin începe acum 14 ani. Tristețea și suferința din ochii copiilor prea săraci să meargă la școală sau care se culcă de multe ori fără să aibă ce să mănânce l-au făcut să pornească pe un drum pe care nu l-a abandonat.

A înființat Asociația „Glasul Vietii” și, de la câțiva micuți cărora le-a dăruit hăinuțe primite de la enoriași, a ajuns să aducă bucurie în sufletele a mii de copii. I-a îmbrăcat, i-a încălțat, iar acolo unde a fost nevoie le-a construit și case, împreună cu voluntari.

Părintele Damaschin face ca mii de copii să simtă că cineva îi iubește și are grijă de ei. A ajuns să fie îngerul păzitor a 4000 de micuți pentru care, poate, alimentele primite de la preot reprezintă singura masă.

De Paști, toți au primit haine, mâncare și produse de igienă personală. Printre ei, și cei opt copii ai Anișoarei Peste. Cele nouă suflete locuiesc într-o comună aflată la 30 de kilometri de Iași. Cu multe sacrificii, Anișoara încearcă să aibă grijă, singură, de toți.

De Paște, părintele Damaschin și voluntarii asociației au mers acasă la Anișoara. Au adus cu ei alimente, hăinuțe și încălțăminte. Sunt lucruri pe care mama nu poate să le asigure copiilor, deși munceste în fiecare zi.

Oricât de grele au fost momentele prin care a trecut pentru a-i ajuta pe cei nedreptățiți de soartă, părintele nu a renunțat la luptă. Și nu a uitat niciodată să le mulțumească celor care au venit lângă el.

Pentru copii, așa cum sunt și cei 8 ai Anișoarei, ajutorul primit reprezintă salvarea. Iar părintele Damaschin și-a propus să salveze cât mai mulți. Atât cât va putea să ajute nu se va opri. Va continua să lupte să îi facă oameni mari!

 

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI