#TuFaciSarbatoarea | Părintele Vasile Boldeanu, omul care sfinţeşte locul

Omul chiar sfințește locul! Într-un sat din nordul județului Galați, cu câteva sute de suflete, un preot a reușit în câțiva ani să demonstreze că dacă vrei ceva cu adevărat, poți schimba totul. La 38 de ani, părintele Vasile slujește în biserică, oferă consultații ca asistent medical, predă Religie și Biologie la școala din sat, iar în curând va deveni și pompier. Preotul este cu adevărat un exemplu pentru comunitatea sa.

01 Mai 2019, 19:44 (actualizat 01 Mai 2019, 21:55) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Omul care sfințește locul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

L-am găsit pe părintele Vasile Boldeanu unde altundeva, decât la biserică. În Săptămâna Mare, aproape tot satul se strânge acolo să se roage și să-și ceară iertare. Pentru fiecare dintre ei, părintele are o vorbă bună și un sfat. Dar ajutorul pe care îl dă nu e doar cu vorba, ci mai ales cu fapta.

În urmă cu 17 ani, în satul Cărăpcești din Galați poposea un tânăr preot, cu sufletul plin de ambiții și speranță.

Cătunul, cu doar 300 de oameni, era cel mai sărac din zonă. Nu erau drumuri, iar lumină aveau doar câteva case. Cel mai greu era iarna când rămâneau, acoperiți de nămeți, izolați cu săptămânile. Oricine altcineva s-ar fi descurajat și-ar fi făcut cale-ntoarsă.

Cum vechea biserică din sat stătea să se dărâme, părintele s-a apucat să ridice alta, din lemn. Încet-încet, cu  multă răbdare și blândețe, i-a întors pe localnici către credință, prin puterea exemplului. A fost primul pas.

Și, pentru că în sat nu era medic, părintele Boldeanu a luat o hotărâre extrem de îndrăzneață. A devenit asistent medical voluntar.

În curtea bisericii a amenajat un cabinet. Are medicamente, ceva aparatură și poate oricând să consulte bolnavii.

Odată rezolvată sănătatea, părintele a trecut la următoarea etapă. Educația. La etaj a amenajat o bibliotecă în care a strâns aproape 7 mii de volume. O încântare pentru copiii satului care întârzie cu orele în sala de lectură.

Credeți că părintele nostru s-a oprit aici? Ei bine, nu. Era deja profesor de Religie la școală când a venit în sat. Dar i s-a părut că-i ajută prea puțini pe copii. Așa că s-a înscris la Facultatea de Biologie. Pentru că știința nu putea să lipsească din educația micuților.

Părintele nu și-a mai luat salariul de la Arhiepiscopie de mai bine de 10 ani. Toți banii se duc în biserică și în acțiuni de caritate. A reușit să cumpere un teren și s-a apucat să ridice un azil de bătrâni.

Însă bunătatea lui nu se oprește aici. S-a înscris la exmen pentru permis categoria C și D. Are de gând să cumpere o mașină de pompieri. Ca să fie primul care sare în ajutor în caz că, Doamne ferește, ar lua foc ceva în sat. Pentru că inima lui a prins de multini rădăcini în locul care l-a primit cu brațele deschise.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI