#TuFaciSarbatoarea | Mircea Păcuraru, îmblânzitorul de cerbi din vârf de munte

În vârf de munte - omul, natura și animalele trăiesc într-o armonie aproape perfectă! Sunt colțuri de rai care dispar cu o viteză amețitoare, distruse de micimile unor suflete care se gândesc doar la acum. Există însă și excepții, care impresionează. Dovadă că omul poate fi și călău, și înger în lumea celor care nu cuvântă. Din dragoste pentru animale, un bărbat dintr-o localitate suceveană a decis să crească cerbi. Animalele sălbatice sunt crescute cu dragoste și oameni din toată țara vin să le admire în Suceava, la casa îmblânzitorului de cerbi.

15 Aprilie 2019, 09:37 (actualizat 01 Mai 2019, 17:38) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Îmblânzitorul de suflete din vârf de munte
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În vârful unui munte, în apropiere de localitatea suceveană Darmoxa, cerbii și-au făcut casa lor. Ajutor le-a fost Mircea Păcuraru, un gospdar cu inima de aur și curaj cum nu vezi în toată zona.

Casa lui Mircea este situată pe un drum foarte puțin circulat care leagă satul Darmoxa de Vatra Dornei și Panaci, pe de o parte, și Broșteni de cealaltă parte. Acolo, cerbii, de temut pentru alți oameni, cresc în liniște și armonie cu omul și natura.

Animalele se apropie când aud vocea ocrotitorului lor, mai ales atunci când acesta agită într-un vas grăunțe de porumb.Vedetele curții sunt Bambi, Monica, Olguța și Ionel. Ele au ceva vechime și-și impun statutul de veterani ori de câte ori au ocazia.

Mircea Păcuraru trăiește din creșterea vacilor și oilor. Nu sunt multe la număr, dar îndeajuns să asigure un trai liniștit familiei sale.

În urmă cu patru ani, a dat în jur de 500 de euro pe fiecare cerb. Întâi s-a interesat dacă poate crește legal aceste animale sălbatice, apoi le-a înregistrat la primărie și le-a făcut buletine. Localnicii sunt foarte bucuroși că se pot apropia și ei de cerbi.

De celebritate se bucură nu numai cerbii lui Mircea Păcuraru, ci și mâncarea gătită cu dragoste de soția lui.

Mircea Păcuraru a adus în curtea sa și o cabană, în care obișnuia să stea la vânătoare Nicolae Ceaușescu, atunci când venea în zonă.

“Omul sfințește locul”, e o zicală românească. Mircea Păcuraru este exemplul perfect că orice este posibil. Iar atunci când omul are suflet bun îi poate inspira pe alții. Și pot face o lume mai bună pentru oameni, animale și natură.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI