#TuFaciSarbatoarea | Miracol pentru Noel. Un băiețel de câteva luni are nevoie de ajutorul nostru pentru a rămâne în viață

22 decembrie 2019, 20:19

Venirea pe lume a micuțului Noel a fost o bucurie pentru întreaga familie, dar mai ales pentru frățiorul mai mare. În pofida unei perioade grele prin care trecuseră și a unei nașteri cu probleme, liniștea părea să se fi instalat odată cu venirea acasă a bebelușului. O liniște care ascundea însă o dramă în care suferința aduce luni de chin. Mama a fost cea care și-a dat seama că ceva este în neregulă cu Noel.

Boala de care suferă micuțul  se numește amiotrofie spinală și are un prognostic nemilos.

Fiecare zi este, pentru Noel, o luptă pentru viață. Iar pentru familia lui – o nouă încercare. Noel face injecții în fiecare lună, însă tratamentul nu garantează nici vindecarea, nici supraviețuirea. Speranțe există, însă, ca într-o zi, mâine sau peste două luni, Noel să fie în viață. Să trăiască și să se bucure. E nevoie, însă, de bani.

Milioanele se strâng însă ușor când există oameni care dau o parte din puținul lor. Câțiva dolari donați nu reprezintă, pentru mulți, un efort. Pentru Noel înseamnă viața.

(w500) #TuFaciSar

Cazul micuțului Noel s-a aflat mai întâi în comunitatea locală, în Salacea, apoi încet, cu ajutorul internetului si a unei campanii pe o rețea de socializare, a ajuns la urechile multor oameni cu suflet mare. Impresionați de povestea bebelușului de numai câteva luni a cărui șansă la viață depinde de ajutorul lor, oamenii s-au mobilizat. Au sărit în ajutor elevi, profesori, funcționari, coafori și artizani, preoți.

Elevii de la școala din Salacea au declanșat o campanie de strângere de capace din plastic pe care să le vândă și banii să-i doneze pentru Noel. Saci după saci. În fiecare dimineață, fiecare copil aduce câte unul-doua trei capace. Nu e mult, dar e un semn că le pasă și că, dacă gestul lor va fi cunoscut, li se vor alătura și alții.

Pentru micuțul Noel strânge bani și o frizerie din Oradea. Într-o zi, toate încasările au mers pentru salvarea copilului.

Mai mulţi interpreţi de muzică populară din Bihor au susţinut un concert, tot pentru a-l ajuta pe Noel.

O minune de copil, cu un nume care evocă magia Crăciunului, Noel este unul dintre beneficiarii Târgului Caritabil de Advent organizat de Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Oamenii cu suflet mare s-au mobilizat și pe internet. A fost deschisă o pagina de Facebook de licitații unde banii pentru obiectele scoase la vânzare sunt viraţi în contul copilului bolnav.

Și este încă multă nevoie de bani. Pentru micuțul Noel, există speranță. Totul depinde, însă, de bani. O sumă uriașă pentru părinții disperați, dar care speră într-un miracol de Crăciun.

Cei care doresc să îl ajute pe Noel o pot face donând bani în contul RO27BTRLRONCRT0527455101.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite