#TuFaciSarbatoarea | Marian Rădună, creatorul inițiativei ”Cumpărături la ușa ta”, noi acţiuni cu ajutorul voluntarilor

Este deja tradiţie ca în pragul Crăciunului, când atmosfera sărbătorilor ne învăluie şi ne pregătim cu toţii să întâmpinăm vestea cea mare a Naşterii Domnului, TVR să vă aducă în case binele şi speranţa. Şi să vă dea întâlnire la Telejurnal cu oamenii care prin fapte bune au puterea să schimbe vieţile celor din jur. Campania Tu faci sărbătoarea continuă azi cu povestea voluntarilor care i-au ajutat în pandemie pe cei rămăşi singuri. Zilele întunecate ale pandemiei au scos în faţă românii cu suflet de aur. Vârstnicilor care nu aveau pe nimeni şi nu se puteau deplasa le-au sărit în ajutor tineri care s-au oferit să le cumpere alimente sau medicamente şi să le livreze la domiciliu. Iar în perioada în care direcţiile de sănătate publică erau copleşite de apeluri, români inimoşi au creat un call center şi au preluat fiecare strigăt de ajutor.

07 Decembrie 2021, 18:42 (actualizat 07 Decembrie 2021, 20:58) |

La izbucnirea pandemiei, în martie 2020, Marian Rădună a dat un anunţ pe reţelele sociale prin care se oferea voluntar să aducă la uşile vecinilor săi nedeplasabili toate cumpărăturile necesare. Imediat, prietenii lui i-au copiat exemplul. Aşa a ajuns campania "Cumpărături la uşa ta" să cuprindă marile oraşe.

În toamna anului 2020, numărul foarte mare de îmbolnăviri a blocat activitatea direcţiilor de sănătate publică. Nimeni nu mai răspundea apelurilor disperate ale bolnavilor care cereau ajutor. Marian a iniţiat atunci un call center, dar avea nevoie de voluntari care să răspundă non stop la telefoane.

Acum, ONG-urile sunt în plină campanie pentru încurajarea donării de sânge.

La primăvară vor iniţia încă două acţiuni de informare şi de protecţia mediului în care vor avea nevoie din nou de voluntari. Iniţiatorii sunt convinşi că la apelul lor vor primi sute de răspunsuri.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI