#TuFaciSarbatoarea | Maria Ciulescu, președintele Asociației MAME, o stea călăuzitoare în lupta copiilor cu boala

29 aprilie 2019, 18:41

Aceşti copii au aflat prea devreme ce înseamnă durerea. Unii se luptă cu boli cumplite. Alţii au învins cancerul. Sunt la Centrul Steluţelor, un loc în care uită de maladiile care au lăsat urme adânci în sufletele lor. Un loc în care îşi lăsă imaginaţia să prindă aripi.

Centrul Steluţelor este visul Mariei Culescu. Maria a aflat acum 11 ani că are cancer. După şapte luni de tratament, medicii români i-au spus că nu mai au cum să lupte cu boala.

Soţul Mariei nu a acceptat situaţia şi a căutat soluţii. Aşa au ajuns în Turcia. Acolo a primit Maria o nouă şansă la viaţă.

Când s-a întors în România, Maria a înfiinţat o asociaţie.

A renovat apoi camera în care li se recoltau analize copiilor bolnavi de cancer de la Fundeni, sala în care mâncau, grupurile sanitare şi a reamenajat locul de joacă.

Toate mamele copiilor bolnavi de cancer aveau numărul Mariei şi o sunau de fiecare dată când aveau nevoie de ajutor.

Asociaţia ei a ajutat până acum 3.000 de oameni. Unii au făcut kinetoterapie şi terapie prin artă. Alţii au participat la activităţi socio-educative şi la şedinţe de consiliere psihologică, juridică sau nutriţională. Ori au primit bani pentru medicamente care nu se găseau în spitale. Doar anul trecut, asociaţia Mariei a plătit 700.000 de euro pentru investigaţii medicale şi tratamente. Care, teoretic, ar fi trebuit să fie gratuite.

Riana a fost diagnosticată cu cancer când avea o lună. A făcut 19 cure de chimioterapie şi a învins boala. Vine de cinci ani la Centrul Steluţelor. Aici, a legat prietenii şi a râs cu tot sufletul.

Maria a renunţat la locul de muncă acum zece ani şi şi-a dedicat viaţa copiilor bolnavi. Nu primeşte niciun ban pentru ce face. Doar zâmbete şi îmbrăţişări. Este felul copiilor de a-i spune „mulţumim”. Maria vrea să construiască o clinică de recuperare pentru copiii bolnavi. Ca visul să devină realitate are nevoie de noi toţi.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite