#TuFaciSarbatoarea | Mă ajuți să o salvez pe Ana? O fetiță de 6 ani cu o tumoră cerebrală are nevoie urgentă de tratament în străinătate

“Mă ajuți să o salvez pe Ana? Este prietena mea! Are doar 6 ani” Așa au sunat strigătele disperate ale colegilor și prietenilor ei strânși în parcul IOR din Capitală. Copiii i-au implorat pe trecători să-i ajute să o facă pe Ana bine. Părinții ei au aflat în urmă cu o lună și jumatete că fetița lor, plină de viață, are o tumoră craniană. Medicii din țară au dat neputincioși din umeri și le-au recomandat să plece în Germania. Tratamentul costă peste 100 de mii de euro.

02 Mai 2019, 19:55 (actualizat 04 Mai 2019, 17:26) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea | Mă ajuți să o salvez pe Ana?
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mai maturi decât mulți adulți, pe copii nu-i sperie indiferența semenilor. Nu se descurajează și-și cunosc foarte bine scopul. Luptă pentru viața prietenei lor, Ana.

Au reușit să strângă într-o singură zi aproape 2000 de lei. Nu e de-ajuns, dar e ceva. Și mâine e o zi. Și copiii o vor lua de la capăt, deși sunt în vacanță și ar putea să se distreze, să se bucure de timpul lor liber.

Viața familiei Olteanu s-a prăbușit într-o secundă când au aflat că fetița lor de 6 ani are o tumoră cerebrală. Medicii le-au spus că este vorba despre o anomalie cu care se nasc 50 la sută dintre copii, doar că la foarte puțini se manifestă. Printre acești foarte puțini, din nefericire este și micuța Ana.

"A început acum o lună şi jumătate cu o boală aparent normală, un strabism, care în trei săptămâni s-a dovedit a fi o tumoră cerebrală, care ne-a schimbat total viaţa. Toţi medicii cu care am discutat, am fost şi în ţară la diverse clinici, ne-au sfătuit să plecăm în afară pentru a putea să îi oferim un tratament complet şi complex. Marie Curie în Paris ne-a făcut o estimare la 117 mii de euro, la Stuttgart estimarea a fost de 250 de mii de euro", spune mama Anei.

Tatăl fetiței a scris într-o postare pe Facebook: "În cele din urmă avem o întâlnire cu doctorul pentru marți. Este un miracol. Îmi dă speranța că îngerul păzitor al Anei este la lucru. Până marți fiecare zi o simt că încă un an. Ana doarme acum..."

Prea devreme, copiii par să fi înțeles diferența dintre viață și moarte.

Știu că, dacă nu strâng banii, și prietena lor, Ana, nu se vindecă, nu o vor mai vedea niciodată. Și asta le e de ajuns să renunțe la propriile lor bucurii.

Vor fi în Parcul IOR, lângă biserica de lemn, zi de zi, până duminică. Cine vrea să-i ajute să se poată juca în continuare cu colega lor, să meargă să doneze!

Se poate și direct în conturile bancare, deschise pe numele părinților, sau printr-o simplă distribuire a campaniei pe rețelele de socializare.

Când o viață e în joc, puțin înseamnă mult. Iar dacă niște copii au înțeles asta, pe noi ce ne împiedică?

CONT RON - RO29INGB0000999906156106

CONT EURO - RO65INGB0000999907981483

Nume beneficiar Doina Olteanu

(w620) Să o ajut

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI