#TuFaciSarbatoarea | Lecţie de bunătate şi dăruire de la „Căsuţa Bucuriei”. Daruri pentru copiii internaţi în secţia de Oncologie din Cluj-Napoca

12 decembrie 2021, 18:57

 

E deja tradiţie ca în pragul Crăciunului, când atmosfera sărbătorilor ne învăluie şi ne pregătim cu toţii să întâmpinăm vestea cea mare a Naşterii Domnului, TVR să vă aducă în case binele şi speranţa. Şi să vă dea întâlnire la Telejurnal cu oamenii care, prin fapte bune, au puterea să schimbe vieţile celor din jur.

 

Maria a venit la „Căsuța Bucuriei” împreună cu sora ei, Ionela, chiar de Ziua copilului în 2018.

Maria iubește științele și desenul. Îşi doreşte ca atunci când va creşte să aibă grijă de animale şi să le îngrijească. Aşa că învaţă să devină medic veterinar.

Nu este deloc întâmplător că a ales să deseneze un ren pentru fetița căreia îi va dărui un cadou de Crăciun anul acesta. Maria dăruieşte din suflet de fiecare dată când o face. Şi nu este prima dată când se implică pentru ajutorarea copiilor aflaţi în nevoie. Ea a rămas impresionată de o familie din Someșul Rece pe care a vizitat-o împreună cu ceilalți copii din cadrul „Căsuței Bucuriei”.

De Crăciun, nu îşi doreşte mare lucru. Pentru sora ei şi-ar dori jucării iar dacă Moşul este darnic ar fi bucuroasă să primească un lănţişor.

Copiii s-au implicat anul acesta în două campanii. Una dintre acestea se adresează copiilor bolnavi de cancer, iar cealaltă „Cutia cu bunătăți” este dedicată unor familii din Jucu și Vișa. Pentru cei 15 membrii a celor două familii, cei care doresc pot dona produse neperisabile la sediul Asociației „Căsuța Bucuriei”până pe 13 decembrie.

Asociația „Căsuța Bucuriei” a împlinit astăzi 7 ani. În momentul de față, locuiesc aici 10 copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani. Toți copiii învaţă și sunt implicați în diverse ateliere care îi ajută să îşi urmeze pasiunile.

Maria și Ionela fac grafică și cursuri de dans. Dar dincolo de aceste abilități, Adela Florean se zbate pentru ca fiecare copil să devină un om bun, sensibil la suferința celorlalți.

Din dorința de a ajuta cât mai multe persoane, în cadrul Asociației „Căsuța Bucuriei” a fost înființat serviciul social „Mânuțe bucuroase”, prin intermediul căruia copiii și voluntarii strâng bani și alimente pentru familii mai puțin norocoase în prag de Crăciun, dar nu numai.

Asociația „Căsuța Bucuriei” îşi doresc să poată cumpăra un apartament cu trei camere pentru tinerii care ies din cadrul sistemului de protecție. Cei care doresc să facă donații, pot face acest lucru în contul asociației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă