#TuFaciSarbatoarea | La adăpostul „Măriuța” sunt salvate deopotrivă sufletele oamenilor și ale animalelor

26 aprilie 2019, 19:47

În spatele gemurilor, la casa de copii, se întâlnesc două lumini. Una din interior, a neputinței și a strigătelor de disperare. Sunt copiii care cresc fără să spună „mama” și fără să simtă ce înseamnă iubirea. În afară, e lumea mamelor care nu știu ce e dincolo de geamuri.

Între lumi, îl gasim pe Costi, un tânăr de 16 ani crescut la casa de copii. Fără mamă, fără dragoste. În lumea lui, mama și tata îi sunt animalele. Câinii, pe care a învățat de mic să îi iubească.

Acum, tânărul a ieșit în lumea mare ca să facă ce știe mai bine: să dăruiască dragostea sufletelor fără apărare.

O face la Adăpostul Canin „Măriuța”, un loc cu totul și cu totul special.

Căsuța în care se salvează deopotrivă sufletele oamenilor și ale animalelor e ridicată în localitatea Desa. E un loc magic în care Costi și-a găsit locul, ajutat chiar de cea care a pus bazele acestui adăpost. Daniela și-a pus aici tot sufletul, după ani de muncă în străinătate. Și nu regrată. Doar așa a putut să facă minuni.

Să o salveze, de exemplu, pe Măriuța, un câine pe care l-a găsit cu picioarele rupte, în urmă cu patru ani. O poveste tristă și clasică de abandon, care a făcut-o pe Daniela să creadă că poate schimba ceva. Deși piciorușele cățelușei nu au mai putut fi salvate, Măriuța duce acum o viață liniștită și fericită, fiind înconjurată de iubire și oferind iubire la fiecare pas.

Așa cum spune și Daniela, Măriuța este dovada vie a luptei pentru viață și  a dorinței unui suflet chinuit de a depăși obstacolele.

Fiecare cățel din adăpost are în spate o poveste tristă. Poate este și motivul pentru care unii au rămas neîncrezători în oameni.

Daniela se luptă zilnic cu greutățile financiare. Nu e deloc ușor să asiguri hrană și tratamente pentru toate aceste suflete salvate. Banii vin din donații, dar sunt prea puțini, iar nevoile lor sunt foarte mari.

La Adăpostul Măriuța nu își duc traiul doar câini. Victoria este un căluț traumatizat, salvat în ultima clipa de la abator. Nu prea e prietenoasă, dar Daniela i-a oferit cel mai important lucru – libertate.

Fiecare animal salvat de Daniela înseamnă o victorie și chiar dacă e greu, femeia spune că nu și-ar dori să facă altceva. Măriuța e familia ei, iar ochii plini de recunoștiință și codițele vesele care o întâmpină când ajunge în adăpost sunt tot ceea ce contează.

Fiecare suflet salvat mai deschide o poartă spre ceruri și închide răni vechi și dureroase.

 

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite