#TuFaciSarbatoarea | Geniile României înfloresc cu dor de casă. Timeea, o elevă româncă stabilită în Marea Britanie, are IQ 162

14 aprilie 2019, 20:29

Timeea are 12 ani și este în clasa a VII-a la o școală din Marea Britanie. A învățat să facă primii pași acasă, în România, însă speranțele la o viață mai bună au purtat familia pe pământ britanic.

Acum, la vârsta la care alți copii se joacă, ea se gândește ce ar putea face pentru omenire. Pentru că are puterea să schimbe chiar întreaga lume.

În mintea ei, nu există probleme care nu au rezolvare. Ci vise care încă nu s-au transformat în realitate.

Timeea este unul dintre puținii oameni care au o minte genială. În adevăratul sens al cuvântului. În urma unei testări IQ a reieșit punctajul 162: fetița face parte din categoria celor mai inteligenți oameni ai planetei.

Familia fetei investește în educația ei și unul dintre motivele mutării în Marea Britanie a fost sistemul educațional. Chiar dacă Timeea nu își dorește să rămână acolo ci să plece în Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

Cazul fetei este însă excepția în ceea ce îi privește pe copiii supradotați care sunt nevoiți să răzbată în sistemul educațional de la noi. Țara noastră nu investește nici în resurse, nici în oameni care să îi ajute pe astfel de tineri excepționali.

Din statistică reiese faptul că România lui 2019 are peste 50 de mii de copii cu intelect peste medie. Ce se întâmplă însă cu ei în școli? Cei mai mulți se pierd în mulțime pentru că nu primesc atenția de care au nevoie și nici suportul educațional adecvat.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea să extindă în următoarea perioadă centrele de excelență în care copiii cu potențial mare să fie instruiți de către profesori specializați și o programă care să vină în sprijinul nevoilor lor reale.

Prețurile pentru înscrierea unui copil în programele unor școli private care se ocupă de copiii supradotați pornesc de la 3000 de euro pe an. Bani pe care multe familii nu îi au.

Așa că, din lipsă de oportunități, copiii de geniu ai României cresc și înfloresc departe de țară. Și rareori se mai întorc acasă.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exmplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă