#TuFaciSarbatoarea | Florin Morariu, românul care a lovit un terorist la Londra, un erou cu inimă de piatră și suflet de aur

Hrăniți cu vise și chinuiți de o realitate deseori cruntă, mulți dintre românii aleg să lase grijile în urmă și pleacă. Departe de neputințe, în țări străine, încearcă printre lacrimi și durere să se regăsească. Să își găsească drumul și sensul. Iar unii reușec chiar să descopere că au vocație de erou. Unul anonim, cu inima de piatră în momente de cumpănă, însă cu suflet de aur. Un astfel de exemplu este Florin Morariu, eroul cu făcălețul de la Londra. Decorat și apreciat peste tot, Florin e acum acasă. Eroul nostru își caută drumul acasă.

22 Aprilie 2019, 18:43 (actualizat 22 Aprilie 2019, 22:09) Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Eroul cu inimă de piatră și suflet de aur
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Străzile cosmopolitei Londre acum aproape 2 ani.

Pe 3 iunie 2017 capitala Regatului Unit se cutremură sub amenințarea unui atentat terorist. Mai mulți tineri au înjunghiat oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată. Și semănau frică. Au încercat însă nu au reușit, pentru că printre victimele care țipau de durere s-au ridacat suflete de eroi. Oameni care până în fatidica seară erau rotițe necunoscute în infernala viață urbană a Londrei.

Printre ei, și un român. Florin Morariu  nu s-a lăsat intimidat de scenele teribile de pe străzi. Și-a păstrat cumpătul și a sărit în ajutorul victimelor. 20 de oameni și-au găsit adăpost în brutăria Bread Ahead, din Borough Market.

La aproape doi ani, l-am regăsit în Iași, în bucătăria unei societăți a primăriei unde învârte cornulețe cu gem.

Florin a devenit cunoscut drept eroul cu făcălețul. Românul nostru cu inima de piatră poartă însă cu el răni în suflet. Recunoaște că evenimentele din acea seară și-au pus adânc amprenta. Vrea să poată uita teroarea, disperarea și lacrimile de atunci. Nu regretă însă nimic.

Întors acasă, Florin vrea să facă ceea ce a învățat departe de România: să nu renunțe niciodată la vise! Ele îi dau puterea să creadă într-un viitor mai bun și tot ele au scos la lumină eroul anonim.

Florin merge la liceu la seral și chiar vrea să dea la facultate. Și vrea să își deschidă o afacere.

Chiar dacă mii de oameni și-au inscripționat tricourile cu poza lui și încă îi cer să se fotografieze împreună, nu se consideră o vedetă.

Pentru cei care vor să afle mai mult despre viața unui brutar român în Londra, pe care soarta l-a adus în lumina reflectoarelor, Florin lucrează împreună cu o scriitoare la o carte autobiografică.

Amintirea teribilei nopți de 3 iunie nu a rămas însă doar o amintire.

Pe 5 aprilie, Florin Morariu a primit Medalia Reginei pentru Curaj din partea Casei Regale a Marii Britanie, o distincție care nu a mai fost acordată de zeci de ani. Retrăiește emoțiile care l-au încercat atunci, în Turnul Londrei, la ceremonia care a durat 4 ore.

Pentru lumea întreagă, ieșeanul este un erou. Florin se încăpățânează însă să rămână un om obișnuit, cu visele și cu ambițiile lui.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI