#TuFaciSarbatoarea | Emoții vindecate prin teatru și dans

Încrederea se câștigă pas cu pas, cu fiecare cuvânt, cu fiecare faptă, cu fiecare gest. Iar uneori se învață. Prin teatru și dans, de exemplu. Este calea construită de un grup de specialiști, pentru adolescenții aflați la vârsta întrebărilor și a tumulturilor sufletești. Îi ajută astfel pe liceeni să se cunoască și să-i cunoască pe cei din jur. Să comunice unii cu alții și să găsească răspunsuri la întrebările care îi macină. Prin artă, tinerii sunt evaluați emoțional și apoi ghidați să se exprime și să-și controleze trăirile intense.

16 Aprilie 2019, 20:56 Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Vindecare prin teatru
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Încrederea. Fără ea, tinerii de astăzi cresc cu răni care nu se vindecă. Cei curajoși fac pasul în față și vin alături de alte suflete încercate, ca să găsească în interior forța de a crește frumos. Prin ateliere de dans și teatru învață, pas cu pas, că vindecarea vine din suflet. Misiunea nu-i deloc ușoara, însă de succesul ei depinde cum arată viitorul. Al lor și al unei țări care își uită prea des tinerii.

Tinerii învață că există și o altă realitate față de aceea în care cresc zi de zi și care, nu de puține ori, îi îndepărtează de ei înșiși. La școală sunt forțați să învețe mecanic, iar acasă sunt judecați deseori pentru rezultatele unor lupte pe care nu doresc să le poarte.

La Teatru din Interior, un proiect cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național, intră însă într-o alta lume. Una în care solidaritatea și empatia dau putere și descoperă ce e mai bun în fiecare.

Timp de câteva luni, tinerii sunt evaluați și li se arată prin teatru și dans cum să se exteriorizeze. Sunt îndepărtați de spațiul virtual devenit atât de nociv, și încurajați să se apropie unii de ceilalți.

Mălina și Francesca sunt prietene. Amândouă au 15 ani. Fetele sunt eleve ale colegiului "Sfântul Sava" din Capitală. Au aflat la școală de această inițiativă și au înțeles că suferința pe care o trăiesc nu este doar o particularitate a lor. Este suferința unei generații care are nevoie imediata de îndrumare și înțelegere.

La finalul lunilor de evaluare și exercițiu, tinerii vor pune în scenă un spectacol care va avea ca temă una dintre cele mai mari suferințe ale generației.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI