CAMPANIE ȘTIRILE TVR 2

#TuFaciSarbatoarea | Dar din suflet pentru oameni încercați de viață

Un gest cât de mic făcut din suflet poate schimba destine și poate mângâia suflete prea mult încercate de viaţă. O bătrânică singură şi o văduvă care are grijă de fratele cu handicap au fost vizitate de jurnaliști din Bistriţa, care împreună cu chef Nina Rus au pregătit cozonaci şi ouă roşii. Generozitatea a fost primită cu lacrimi în ochi.

29 Aprilie 2021, 19:44 |
#TuFaciSarbatoarea | Dar din suflet pentru oamenii încercați de viață
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

Maria Plugaru trăiește de o viață în Romuli. Acum are 87 de ani. În căsuța în care stă cu chirie a crescut 11 copii.

De 25 de ani e văduvă și trăiește din pensia de urmaș a soțului, care a lucrat la CFR. Copiii s-au împrăștiat prin lume. Cei care au rămas în țară au încercat să o ia la ei, dar Maria nu a putut sta departe de căsuța ei. E necăjită însă că nu o poate cumpăra.

Cu banii se descurcă cum poate. Mai greu e cu mâncarea gătită, că nu mai poate sta în picioare la aragaz.

În casă de om bun, intră oameni cu suflet mare. Chef Nina Rus, și ea de loc din Romuli, împreună cu jurnaliștii din județul Bistrița au gătit pentru cei mai speciali dintre localnici cozonaci și ouă roșii.

Câteva case mai departe, Candidia Telcean își îngrijește de o viață fratele. E cu 2 ani mai mic decât ea, nu vorbește și nu s-a mișcat niciodată din pat. Bucatele le-au adus un strop de bucurie în casa cufundată în tăcere.

Bucătarii ad-hoc au muncit o zi întreagă, deși nu le-a fost deloc ușor. Mai ales la cozonaci.

Rețetele tradiționale au fost atent supravegheate de chef Nina Rus, ca să fie cozonacii pufoși și ouăle bine lustruite.

Restul cozonacilor și ouălor vopsite vor ajunge și la alte familii nevoiașe din Bistrița-Năsăud.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI