#TuFaciSarbatoarea | Claudia Bauer Ölert, o româncă din Cluj-Napoca, alături de copiii orfani din Uganda

Bunătatea nu are granițe! Iar când există dorința de a face bine, Universul trimite energie și forță celor care trăiesc și pentru cei mai puțin norocoși. O româncă a reușit să ducă bunătatea românească în celălalt capăt al lumii. În Africa, cu ajutorul unei femei extraordinare, este și un pic de România. Iar de aici s-a extins o adevărată rețea de fapte bune pentru ajutorarea copiilor orfani.

28 Decembrie 2020, 22:12 (actualizat 28 Decembrie 2020, 22:37) |
Campanie Tu faci sarbatoarea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Faceți cunoștință cu Claudia Bauer Ölert. O româncă din Cluja Napoca care trăiește în Baia Mare. Are propria afacere, iar timpul liber și-l dedică binelui.

Bunătatea a dus-o peste mări și țări, unde nici nu visa să ajună. Claudia este cunoscută drept Mama Mzungu, adiacă Mama Albă, într-un sat izolat din Uganda. Acolo are grijă împreună cu oameni din mai multe țări de 21 de copii ai nimănui.

Orfelinatul l-a ridicat împreună cu James, un tânăr din Uganda, care, bolnav de malarie, i-a scris Claudiei pe o rețea de socializare și i-a cerut ajutorul. Mesajul a impresionat-o atât de tare, încât nici nu a stat pe gânduri.

Claudia a reușit să pună pe picioare o adevărată rețea internațională de fapte bune.

200 de oameni de pe mai multe continente îi trimit ajutoare lui James. Sunt grupuri de clujeni, băimăreni dar și nemți sau austrieci precum și alți români din diaspora.

Micul orfelinat din Uganda a început să prindă viață.

Claudia Claudia Bauer Ölert a reușit să construiscă în Ugdana ceea ce părea imposibil. O întreagă comunitate care să ajute sufletele nimănui. Copii care învață să facă primii pași în viață cu ajutorul darurilor oferite de voluntari.

James, tânărul care nu s-a lăsat învins de greutăți și a cerut ajutor, face taximetrie ca să câștige bani pentru copi. Băiatul investește cu multă grijă și atenție fiecare ban primit.

În plus, acum în sat există o croitorie unde șapte fetițe învața meserie. Și pentru băieți voluntarii au în plan un atelier de tâmplarie.

Nimic nu ar fi fost însă posibil fără ajutorul venit din celălalt capăt al lumii.

Claudiu s-a ambiționat să fie mamă pentru copiii africani, cărora le-a construit o casă, o şcoală, o grădină şi diverse ateliere. Călătorește în Uganda de câte ori poate, de una singură, ca să aducă un strop de speranță. Recunoaște că este greu, însă spune că pentru a schimba lumea e nevoie de un pas. Un pas pe drumul faptelor bune.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI