CAMPANIE ȘTIRILE TVR2

#TuFaciSarbatoarea | Ateliere gratuite și cadouri pentru copiii sărmani. Îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente, cadourile primite la final

Au meşterit iepuraşi și coronițe, au pictat, au cusut și au învățat să olărească. Pentru câțiva copii sărmani din satele Moldovei, un atelier de creație înainte de Paști a fost cel mai frumos cadou. De bucuria celor mici s-au îngrijit o asociație de voluntari păstorită de un preot și oamenii inimoşi de la Centrul cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi.

26 Aprilie 2021, 19:59 |
#TuFaciSarbatoarea | Ateliere gratuite și cadouri pentru copiii sărmani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

"- Am pus ouă şi lipici.

- Şi aici în mijloc ce este?

- Un iepuraş".

Ea este micuţa Paraschiva. Este în clasa I și are încă 4 frați acasă. De câțiva ani, asociația de voluntari condusă de preotul ieşean Dan Damaschin o ajută cu tot ce are nevoie pentru a merge la școală. Acum, i-a oferit cadou acest atelier de Paşti.

Zeci de copii au avut ocazia să meşterească iepuraşi şi coroniţe de Paşte. Cu toții au primit cadouri la final - îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente pe care să le pună pe masa de sărbătoare.

Nu sunt singurii. Asociația ajută mult mai mulți copii sărmani.

Şi la Galaţi, mai mulți copii de la școlile din comunele învecinate au pictat, au cusut și au învățat arta olăritului la un atelier organizat în aer liber, la Muzeul Satului. A fost prima lor ieșire după un an greu de pandemie, în care au stat mai mult în casă.

Atelierele sunt organizate gratuit de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" și au loc până în apropierea Paștelui.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATORILE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI