#TuFaciSarbatoarea | Ateliere gratuite și cadouri pentru copiii sărmani. Îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente, cadourile primite la final

26 aprilie 2021, 19:59

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

– Am pus ouă şi lipici.

– Şi aici în mijloc ce este?

– Un iepuraş„.

Ea este micuţa Paraschiva. Este în clasa I și are încă 4 frați acasă. De câțiva ani, asociația de voluntari condusă de preotul ieşean Dan Damaschin o ajută cu tot ce are nevoie pentru a merge la școală. Acum, i-a oferit cadou acest atelier de Paşti.

Zeci de copii au avut ocazia să meşterească iepuraşi şi coroniţe de Paşte. Cu toții au primit cadouri la final – îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente pe care să le pună pe masa de sărbătoare.

Nu sunt singurii. Asociația ajută mult mai mulți copii sărmani.

Şi la Galaţi, mai mulți copii de la școlile din comunele învecinate au pictat, au cusut și au învățat arta olăritului la un atelier organizat în aer liber, la Muzeul Satului. A fost prima lor ieșire după un an greu de pandemie, în care au stat mai mult în casă.

Atelierele sunt organizate gratuit de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” și au loc până în apropierea Paștelui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă