#TuFaciSarbatoarea | Asociaţia pentru Educarea şi Integrarea Tuturor, în sprijinul tinerilor cu dizabilităţi

Tinerii cu autism şi alte dizabilităţi vor putea fi integraţi mai uşor pe piaţa muncii. Totul cu ajutorul unei asociaţii care le oferă acestora evaluări, pregătire şi mai apoi oportunitatea de a lucra în diverse domenii. O parte dintre aceştia au fost deja angajaţi în bucătăria centrului care va fi funcţională la sfârşitul anului. În felul acesta, abilităţile lor vor fi mai bine exploatate iar tinerii, spun specialiştii, mai fericiţi şi mai independenţi.

09 Decembrie 2021, 18:54 Știrile TVR |

 

Sărbătorile ne aduc împreună şi reuşesc să mobilizeze, astfel încât Binele să ne împodobească sufletele! Suntem la finalul unui An greu, în care lacrimile au înlocuit deseori zâmbetele. Noi, cei de la TVR2, nu vom înceta însă să credem în oameni. Şi în puterea lor vindecătoare. Lor, celor care fac sărbătoare din puţin şi pun inimă acolo unde nu sunt resurse, le închinăm în fiecare an o campanie. Este modul nostru de a le mulţumi pentru tot ce fac. La „Tu faci sărbătoarea" a devenit deja o tradiţie să vă prezentăm oamenii şi proiectele care reuşesc să unească. Să ne unească în bine!

 

 

Mariana este mama unui tânăr cu autism, în vârstă de aproape 17 ani. Băiatul este la liceu, merge la o şcoală de stat şi face recuperare intensă. Acum, va face parte din proiectul unei asociaţii gândit să îl ajute pentru integrarea pe piaţa muncii.

Ideea de a derula un astfel de program prin care tinerii cu dizabilităţi să fie pregătiţi pentru integrarea pe piaţa muncii i-a venit Patriciei Berbec. Terapeut şi mama unui copil cu autism, Patricia a lucrat ca voluntar în Iordania şi Danemarca apoi a înfiinţat în România Asociaţia pentru Educarea şi Integrarea Tuturor.

În brutăria care va fi gata în următoarele două săptămâni vor lucra 6 tineri cu dizabilităţi care au vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani . Ceilalţi, în funcţie de abilităţile şi nevoile pe care le au, vor fi direcţionaţi către alte firme partenere ale centrului unde vor putea fi angajaţi .

Terapeuţii susţin că procesul de integrare pe piaţa muncii a tinerilor cu dizabilităţi este unul de durata.

În momentul de faţă, capacitatea centrului este de 50 de persoane, dar va fi extinsă.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI