#TuFaciSarbatoarea | A rămas cu sechele după un incendiu, a crescut la orfelinat, iar acum e alături de cei care au nevoie de ajutor

Are o viaţă cât o poveste! O poveste despre curajul de a depăşi obstacole şi de a vindeca prin forţa Binelui. Vorbim despre Maria Stănescu, un om a cărui inimă adună amintiri dureroase. La vârsta de 3 ani, un incendiu a cuprins casa în care locuia. Multiplele răni provocate de foc au ţinut-o mult timp în spital. Acolo a şi fost abandonată de mamă, cea care nu îşi dorea un copil cu dizabilităţi. Aşa că Maria a ajuns într-o casă de copii, iar de la 7 ani a urmat o şcoală specială din Iaşi.

17 Decembrie 2021, 17:56 (actualizat 17 Decembrie 2021, 18:56) Știrile TVR |

Maria Stănescu este îngerul celor care s-au izbit de ziduri și de greutățile vieții. Are grija să fie lângă cei care au nevoie, atunci când lumea pare să fi uitat de ei. Maria Stănescu a trecut prin încercări greu de descris. A reușit însă să iasă din toate cu zâmbetul pe buze, făcând bine pentru alții!

A iniţiat, de-a lungul vremii, proiecte pentru copiii din medii defavorizate sau pentru a face o bucurie celor din jur, în preajma sărbătorilor. Acum, confecţionează felicitări, deşi mâinile nu o ajută întotdeauna aşa cum şi-ar dori.

Maria Stănescu: „Eu am lucrat la şcoală cu tovarăşa învăţătoare, cum era pe vremuri, dar am descoperit după ce m-am pensionat că pot face felicitări aproape la fel cu cele pe care le găsim pe piaţă. Am cumpărat diferite materiale, iar eu doar le-am montat pe carton. Am învăţat şi copiii la Asociaţia Brux şi copii din centre de plasament, cât şi voluntarii asociaţiei."

În 2012, Maria Stănescu a înfiinţat o asociaţie în cadrul căreia a lucrat ca voluntar. Acum, îi cheamă pe copii în căminul său pentru a-i învăţa să facă felicitări şi globuri de sărbători, din materiale pe care și le cumpără singură.

Maria Stănescu: „Voluntarii vin la mine acasă, chiar şi anul acesta de 1 decembrie am organizat un mic atelier şi le-a plăcut foarte mult, în fiecare an am organizat la fiecare centru pentru că aici în Lunca Cetăţuii avem 4 centre. Foarte încântaţi, chiar şi anul acesta m-au întrebat dacă nu facem ceva, dar le-am zis că momentan nu se poate cu un grup foarte mare."

Maria Stănescu se bucură că poate să confecţioneze ornamentele pentru prieteni şi le trimite, în prag de sărbători, în semn de preţuire. Se gândește că astfel de decorațiuni ar putea ajunge anul viitor și la Târgul de Crăciun. Cu banii obţinuţi din vânzarea acestora, Maria vrea să îi ajute pe copiii de care are atâta grijă. Și să vindece astfel sufletele greu încercate.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI