#TuFaciSarbatoarea | „Din '89 stau la cămin la Dumbrăveni. Eu nu am familie, familia mea este căminul”. Bazar cu produse create de adulţii fără familii, la Sibiu

Pentru zeci de mii de oameni familia înseamnă doar colegii de cameră sau asistentele care îi îngrijesc. Este vorba despre adulții fără familii care trăiesc în centrele de plasament. Ca să simtă şi ei bucuria Crăciunului, autorităţile din Sibiu au organizat un bazar cu produse create chiar de beneficiarii acestor centre.

26 Decembrie 2021, 18:53 (actualizat 26 Decembrie 2021, 19:42) Știrile TVR |

 

Elisabeta Lăcătuș se numără printre adulţii care au trăit toată viaţa într-un azil. Nu a cunoscut niciodată bucuria unui cămin şi a unei familii. A fost abandonată de la naştere într-un centru de plasament și acolo a rămas până astăzi. An de an petrece sărbătorile alături de alți colegi şi angajaţi din sistemul de protecţie.

Elisabeta Lăcătuș: Acolo sunt de la 4 ani, din 89 stau la cămin la Dumbrăveni. Eu nu am familie, familia mea este căminul, acolo am crescut. Când eram mai mică era mai greu fără mamă, fără tată.

Sunt cuvinte care dor, iar dincolo de ele este sentimentul singurătăţii. Cea mai grea perioadă pentru aceşti oameni este acum, de sărbători. Angajații centrelor de plasament ştiu prea bine ce sentimente îi încearcă şi se străduiesc să le fie alături.

E lesne de înţeles de ce aceste zile sunt cele mai dificile pentru oamenii care trăiesc în azil. Fără familii, fără copii, fraţi sau surori îşi alină suferinţa doar din gesturile şi vorbele de încurajare primite de la angajaţi.

Pentru beneficiarii centrelor de plasament din Sibiu, Bazarul de Crăciun este cel mai important eveniment al sezonului de iarnă. Alături de îngrijitori au lucrat cu migală felicitări, tablouri sau decoraţiuni de Crăciun care au fost vândute doritorilor.

O parte din sumele obţinute din vânzări va fi folosita pentru plata şedinţelor de terapie de care au nevoie mulţi dintre beneficiarii centrelor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI