‘Toţi pentru Justiţie şi Democraţie! Diaspora iese în stradă!’ Proteste față de modificările legilor justiției

23 decembrie 2017, 19:04

Aproape 300 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală, printre care mulți părinți cu copii mici. Manifestanții au purtat pancarte și steagurile României.

Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe reţelele de socializare sub numele ‘Toţi pentru Justiţie şi Democraţie! Diaspora iese în stradă!’

În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marş către Palatul Parlamentului, flancați de efectivele de jandarmi. In faţa Palatului Regal, au aprins lanternele telefoanelor mobile, iar în Piaţa Revoluţiei au ţinut un moment de reculegere pentru eroii Revoluţiei din Decembrie 1989. In faţa Palatului Parlamentului, protestatarii au scandat lozinci, deşi senatorii şi deputaţii au intrat deja în vacanţă.

Agerpres notează că, în total, mai mult de 2.500 de protestatari au ieşit în stradă, în Bucureşti şi în mai multe oraşe. Au fost proteste la Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov, Tg. Mureş. La Iaşi, protestatarii au cerut unirea Principatelor prin infrastructură.

43 de organizaţii civice au transmis o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose prin care i-au cerut să se întâlnească, înainte de 30 decembrie. Vor să discute despre modificările aduse legilor justiţiei.

Premierul le-a propus celor 43 de organizații civice ca întrevederea să aibă loc pe 27 decembrie.

Mihai Tudose: Vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României și al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranță și deschidere la opinii contrare.

Românii nemulțumiți de cum se schimbă legile justiției spun că vor continua să îi colinde pe politicieni în stradă chiar şi în perioada sărbătorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite