#TeamRomânia. Mădălina Bereş, portdrapelul României la Tokyo, visează la o medalie olimpică împreună cu sora ei

21 iulie 2021, 21:11

Povestea Mădălinei Bereș în canotaj a început acum 14 ani, atunci când a descoperit acest sport. Între timp a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada de la Rio, din 2016, a devenit campioană mondială cu barca de 8 + 1 și de șase ori campioană europeană. Este unul dintre sportivii în care canotajul românesc își pune cele mai mari speranțe.

Astăzi, echipa din barcă e una unită. De doi ani trag toate pentru același vis, performanță la cel mai înalt nivel. În barcă, pe locul din spatele Mădălinei nu stă oricine, ci chiar sora ei.

Amalia Bereș, sora Mădălinei s-a apucat de canotaj dintr-o întâmplare, după ce i-a făcut o vizită surorii ei în baza de pregătire. Astăzi nu regretă nicio secundă decizia de a-i călca pe urme.

Mădălina speră ca, la un moment dat, să tragă amândouă într-o barcă de dublu rame. Să fie surorile Bereș exact așa cum sunt în canotajul mondial frații Sinkovic. Până atunci, următoarea destinație e Tokyo, acolo unde speră să scrie din nou istorie pentru canotajul românesc, disciplină care a dus de atâta ori România pe podiumul olimpic.

La această ediție a Jocurilor Olimpice, Mădălina va fi și portdrapel pentru țara noastră, alături de înotătorul Robert Glință.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite