#TeamRomania | Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Ovidiu Ionescu, hotărâţi să spargă „zidul chinezesc” la tenis de masă, Tokyo 2020

Hotărâţi să spargă
Hotărâţi să spargă
20 iulie 2021, 21:57

În toată sala Tokyo Metropolitan Gymnasium singurul sunet care se ridică deasupra tuturor este cel al mingii de celuloid pe care sportivii se luptă să o domine. Urmează pașii celor doi și în final respirațiile lor.

Ce vedeți este un antrenament oficial, la Tokyo, în sala în care România speră să răstoarne dinastia chineză și să aducă în sfârșit acasă singura medalie care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc, cea olimpică. O medalie pe care o așteptăm de 33 de ani.

Ovidiu Ionescu și încă patru fete sunt speranțele noastre la Jocurile Olimpice la simplu și dublu mixt.

Ovidiu are 32 de ani și a descoperit acest sport la Buzău. Fratele lui a primit două palete de tenis de masă de Crăciun și așa a început aventura.

L-a atras mai mult tenisul de câmp. Dar cum în oraș nu avea variante, a rămas la tenisul de masă.

De la Buzău drumul l-a purtat la mondiale și europene, dar și la Rio, la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice.

Acum știe ce-l așteaptă la Tokyo. Înainte de a pleca în Japonia a dezvăluit puțin din ambițiile sale pe viitor.

La Tokyo, Ovidiu va juca la dublu mixt, alături de Bernadette Szocs.

Ce nu știu mulți despre Ovidiu este că atunci când era copil ținea un jurnal în care scria reportaje despre cei care câștigau medalii la Jocurile Olimpice. Astăzi speră să se scrie chiar despre el.

O minge de tenis de masă cântărește 2,7 grame. În această cantitate infimă încap însă tone de speranță că zidul chinezesc va putea fi dărâmat.

Din 1988, de când se joacă tenis de masă la Jocurile Olimpice, din 32 de medalii de aur la simplu sau dublu, 28 le-au revenit chinezilor.

La Tokyo, la această ediție a JO, la tenis de masă, România va fi reprezentată de Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Ovidiu Ionescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite