#Romania2019eu România a făcut un prim pas spre finalizarea dosarului privind dreptul de autor în Piața Unică Digitală

Piața unică digitală
Piața unică digitală
9 februarie 2019, 11:27

‘În această perioadă importantă, în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, obiectivul nostru este să depunem toate eforturile necesare încheierii dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene. Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani. Vineri seară, la Bruxelles, Preşedinţia a primit susţinerea Statelor Membre UE pentru noul text de compromis pe care l-a propus. România a reuşit să facă astfel un pas important spre finalizarea, la numai o lună de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a unui dosar extrem de dificil şi important pentru Piaţa Unică Digitală’, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii

Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, a declarat că soluţia găsită de România a ţinut cont de interesele deţinătorilor de drepturi, de necesitatea asigurării competitivităţii UE, dar şi de accesul cetăţenilor europeni la conţinut cultural de înaltă calitate. 

‘Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene şi-a propus să finalizeze dosarul referitor la Directiva privind dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală. Soluţia noastră de compromis a ţinut cont de interesele deţinătorilor de drepturi, de necesitatea asigurării competitivităţii economice a Uniunii Europene, precum şi de accesul cetăţenilor europeni la conţinut cultural de înaltă calitate. Am obţinut aseară un rezultat pozitiv şi va rămâne în continuare o prioritate a Preşedinţiei României ca artiştii, toţi creatorii de conţinut şi cetăţenii europeni să beneficieze pe deplin de avantajele Pieţei Unice Digitale’, a declarat Valer Daniel Breaz. 

Ca pas următor, negocierile cu Parlamentul European vor avea loc săptămâna viitoare la Strasbourg.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Rod Stewart și-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari (media)