#Ro2019Eu. Bucureşti, capitala europeană a sănătăţii. Miniștrii de resort din țările UE au participat la o reuniune informală

15 aprilie 2019, 21:14

Sorina Pintea,  ministrul Sănătăţii: Pacienții cu boli rare şi, în special copiii, nu puteau fi tratați, și vorbim aici de România, pentru că firmele producătoare de medicamente nu erau interesate să aducă pentru un număr atât de mic de copii. Pe de altă parte, există probleme, și nu numai în România cu diagnosticarea acestor patologii. De aceea, rețelele europene vor crea un link între specialiști, astfel încât pentru fiecare dintre pacienții diagnosticați cu boli rare să existe un tratament sigur, un tratament complex.

Anne Bucher, director general, Comisia Europeană: În ceea ce priveşte acccesul la medicamente, e o problemă de lungă durată în Uniunea Europeană care afectează în mod diferit statele membre. Cresc preocupările în privinţa faptului că această problemă nu va dispărea sau, în unele situaţii, problema devine tot mai acută atunci când vorbim de disponibilitatea medicamentelor inovatoare şi, de asemenea, apar şi îngrijorări legate de preţuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație