#Ro2019Eu. Bucureşti, capitala europeană a sănătăţii. Miniștrii de resort din țările UE au participat la o reuniune informală

La București a avut loc reuniunea informală a miniștrilor sănătății din țările membre ale Uniunii Europene. Aceștia au discutat despre accesul pacienților la medicamente inovatoare și scumpe, dar și despre asigurarea tratamentelor pentru bolnavii care suferă de boli rare. România vrea să intre în reţelele europene de sănătate.

15 Aprilie 2019, 21:14 (actualizat 15 Aprilie 2019, 21:26) Știrile TVR |
București, capitala Sănătății
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sorina Pintea,  ministrul Sănătăţii: Pacienții cu boli rare şi, în special copiii, nu puteau fi tratați, și vorbim aici de România, pentru că firmele producătoare de medicamente nu erau interesate să aducă pentru un număr atât de mic de copii. Pe de altă parte, există probleme, și nu numai în România cu diagnosticarea acestor patologii. De aceea, rețelele europene vor crea un link între specialiști, astfel încât pentru fiecare dintre pacienții diagnosticați cu boli rare să existe un tratament sigur, un tratament complex.

Anne Bucher, director general, Comisia Europeană: În ceea ce priveşte acccesul la medicamente, e o problemă de lungă durată în Uniunea Europeană care afectează în mod diferit statele membre. Cresc preocupările în privinţa faptului că această problemă nu va dispărea sau, în unele situaţii, problema devine tot mai acută atunci când vorbim de disponibilitatea medicamentelor inovatoare şi, de asemenea, apar şi îngrijorări legate de preţuri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI